21.1.14

Mis teil seal persest küll närib?

Nonoh, munakollane, kas tõesti teeb see pidev lolluste kokkuviimine tarkuste pähe konto kasutamise keerulisemaks kui oinasarv seda on?
Opera veebilehitsejaga bloggerisse logides lööb mulle ette järgmine kiri:

Javascript


ERROR: Possible problem with your *.gwt.xml module file.
The compile time user.agent value (gecko1_8) does not match the runtime user.agent value (unknown). Expect more errors.


Meenus, et see gwt on varemgi ette keksinud, aga toona imepeenikeses kirjas, et mina ei viitsinud kuhugile teatada. Elementaarne olnuks inglise keeli seda teha, kuid minul on sellega niigi raske toime tulla.  Võinuks ka maakeeli kirja panna, aga kes seda munakollase tõlget kunagi kasutanud on, mõistavad, et too ajab asjast arusaamise rohkem segasemaks...
Ausalt üteldes varem oli asi palju lihtsam, nüüd viiakse progressi nimel ja kasutusmugavuse tõstmiseks igatsugu uuendusi sisse ning seepärast vast need kokkupõrked ka aina rohkem välja tulevad, sest nad ei taha ühilduda varasema koodiga.
Imelik veel seemanu, et tuusama Opera pidi kuulu järgi kasutama sama mootorit, mis Google’i enda sirvik Chrome.
Ei taha hõisata veel, aga tulirepsiga pole antud probleemi täheldanud.

Hakka või plöögast loobumismõtteid veeretama.

8.1.14

Imelik

Imelik tõesti.
Kui vägisi ma ka kaine rool püüan olla, on pea tühi, et anna aga olla.
Aga niipea, kui vastu tahtmist rüüpan mõne sõõmu kangemat, on mu peakolus koheselt häid ideid tulemas.
Nõnda nagu mul viimasel ajal on välja kujunenud.
Käisid mul külalised. Niisama targalt kui tulid, läksivad nad ära – nad ju ülikarsklased, mitte sõõmugi ei võta nad suu sissegi, kuigi üks võinuks muga kokku lüüa, aga ta oli teiste sõidutaja. Teistel polnud juhilubegi.
Minu eetika ei luba üksi teiste seas juua, lihtsalt peab olema paariline, kellega kokku lüüa.
Seega – jutt ei jooksnud ega möla hiilinud.
Polnud paar päeva vahepeal aega ka sellele mõelda, kui eila võtsin ühe punnsuutäie hästi kanget koduõltsi peale metsatööd. Noh niiöelda – preemiaks. Täna hommikul ärgates oli mul üks idu peakolus tärkamas. Võtsin ja panin paar ridagi kirja, et meelest ei ununeks. Päeva edenedes küpsetus ajukeemia saadus juba enam-vähem toorikuks, mida ma kohekohe kirja hakkan panema.
Seni lödisege ja kannatage.
Las pärm teeb oma töö...

6.1.14

Nojah...

Ma eeldan ajakirjandust omale kottu tellides, et saan mingit kasulikku teavet oma kolba sisse.

Keda kotib mingisuguse tegelase hingevaakumine?
Mind mitte...
Lõpetage igasugune jura ärr ja laske ometi inimloomal paraneda.
Ikka peab mingi mõttetu inimese veel mõttetum ning mittemidagiütlev kribatükk ehtima klikimasinat.
Ma pole kursis, kas need klahvidest väljaimetud spermatükid on ka Ferrari-nimelise firma kinni taotud, aga mulle siiski tundub, et eksilmameistri saatusest kribavad ajudeta imbetsillid loodavad üksmeelselt – ühel päeval seisab neil avaras garaažis tulipunane ferru.
Kui kuvapilte kaeda, kus mingisugusest suveniiripoest ostetud odavailmeliste sallide ja ürpidega kaetud inimloomad seisavad kallil tööajal plakatitega kuskil haigemaja ees, siis mulle jõuab kohale, et need isikud hoopis protesteerivad millegi üle.
Ega mina toda võõramaakeelt mõika.
Paberlehest pole ka ammu midagi lugeda – reklaam reklaamis kinni – asjalikku kohalikku eluolu tutvustavat mölinat pole enam ollagi, kuid võõramaa kuulsuste jaoks on ruum alati olemas.

1.1.14

Kui teha päevaks plaane, tuleb arvestada plaanitu uppilendamisega.

Nii nagu mul täna juhtus.
Hommikupoole just mõtlesin, kui võtsin kanistri hambusse ning sae kätte, et täna teen küll poole rohkem tööd kui eila sai tehtud.
Panin mölahvööni hääletu pääle ning keskendusin laasimisele. Takkatraavi imestan just seda pühendumust, kuna kuuenda puuladva lõpu eeli siis hakkas seesama latv liikuma. Tõstsin silmad ja käigupealt lülitasin samas ka sae välja. Külamees oli tulnud oma koeraga metsa mind otsima, kusjuures kolli oli täppimööda minu jälgi ajanud. Soovisime külamehega vastastikku hääd uut aastat ja ajasime törtsu juttugi. Vaatasin küll kahetseva pilguga poolelijäävat tööd, mis minu puhul on lausa harukordne, panin siiski pillid kotti ning tulime tare manu.