30.10.14

770


Juba mitmet päeva, eriti ommiqpoolses osas peale ärgelungi, kummitab mu mõttekäärudes üks idee, millele ei oska mina küll algust ja lõppu välja krihveldada. Mistõttu olen omadega lausa kataklüsmisohhu vajunud. Aga noh, mida ei ole välja röökind, siis pole seda ka olnd.

Teine asjalugu on sotsialismi ilmingute, alates utoopia algest lõpetades tänapäevase sotsdemokraatiaga, inimvaenulikkuse väljakribamine, milles ma pole samuti nõnda suur sõnameister olnd, kui kodanik Lirgen Jügi seda oli.

Ja kolmandaks pole mul vast enam põhjust enam kribada. Olen vanuse lisandudes vähem omi mõtteid kuulama hakanud - ju siis ei tasu mul üle mõelda.  

Kui pole mõtlemist, siis pole ka müra...
Ei alamõõdulist ega ka ülekaalulist.

Võimalik, et antud postitus jääb mul tükiks ajaks viimaseks.
Aitüman siis möödavoogavaid tardunud hetki!

19.10.14

Hoiatus igaks juhuks


Head sõbrad, kes te olete mu munakollase elik gMaili listis!  
Kui nüüd peaks teile ilmutama minupoolse tegevuse tulemusel mingisugune Flipora kutse, siis palun keelduge sellest.

Lisandus paar minutit hiljem: parem kui selle kirja, mis minu gmaili konto alt saadetud, oma postkastist üldse ära kustutate...

5.10.14

Uus ja põnev - hollandi keel

Nii elementaarset asja võiks ju asjaomane asutus siiski teadma, et hollandi keelt pole olemas.

Kui Raisakull oli poes käies kaasa haaranud ilmselt kogu Järvamaal tasuta levitatavat kuma+, siis ei osanud ta arvata, et ta täna hommikul iroonilist irvitamist tagasi hoida ei suuda.
Nimelt oli seal üheristsõnaajakirjas kuulutus, kus praeguse Järvamaa suuruselt teises linnas tegutsevas võõramaanimetusega keeltekoolis hollandi keelt õpetada püütakse.
Ausalt ütelda sunnib selline kuulutus vähemalt Raisakulli küll suure kaarega sellest koolitusest eemale hoidma. Teades, et Madalmaades kõneldakse ikka flaami keelt, siis sai Raisakull jälle pügalajagu tuju kõrgustesse lennutada – selles mõttes, et keeltekool peaks ise teadma, mida õpetatakse, siis on antud kuulutusega tegu potentsiaalsete õppurite petmisega.
Muide, flaami keelt kõneldakse peale Hollandi ka Belgias, kus too on üks kahest kohalikust asjaajamisekeelest (teine on prantsuse keel, mida pruugivad valloonid), lisaks veel Madalmaade endistes asumaades.
On täielik ime, et kuulutuses ei hõigatud maha üleskutset belgia keele õppimiseks, kuna nõndanimetet Euroliidu papijagamise keskus Brüssel laiutab just Belgia Kuningriigi territooriumil.

Miks aga Raisakull nii tühises asjas sõna võtma peaks, on põhjus selles, et geenidest natist kinni võttes on Raisakull kuuldavasti Madalmaadega seotud. Nimelt suguvõsa uurides on mõned avastanud, et üks liin on sealt kandist meile sisse sõitnud. Võib-olla on see põhjuseks, miks Raisakull on alateadlikult aegade algusest flaamidele pöialt hoidnud, ükskõik milliste suurvõistlustega ka tegu pole.