29.10.15

Selles episoodis on süüdi tihased.

Jah, tihased.
Miks nad, sindriraisad, hakkasivad penohvleksi nokkima?
Ja ma pidin hakkama toda soome papiga katma.
Ning kinnitama soome papi naelte ja haamriga.
Maja seina külge.
Risti pold kuskilt võtta.
Kes teeb, sel juhtub – süsteem töötas ennevanasti ja töötab ka kauges tulevikus.
Kui sain varikatuse majapoolse esimese kanduri ärr kaetud, siis tuli ka teine kandur ärr peita.
Paari naela sissetagumist jõudsin silmanurgast registreerida välislambi kupli tee gravitatsiooniväljas, millele tuli jõuliselt reageerida vasaku käega püüdvat liigutust tehes.
Kõik käis nii automaatselt, et ma ei tabanudki tervet kuplit, vaid poolt sellest – teine pool oli lambi küljes kinni – ning lõin peopessa üsna sügava haava.
Kaks tolli jäi puudu randmepoolsest veresoontest...
Aadrilaskmine ei taht esiti pidama jääda, kuid peale viinase lapi pealepanekut sain verejooksu pidama.
Hää, et niigi läts.


26.10.15

Sinu lõust kõlab võõralt

Kõik mu ümber kõnelevad mingisugusest mulle hoomamatust asjast - näosaatest.
Nagu lõustakaustikust veel vähe oleks.
Kui mu küsiva larhvi peale imestunud ilme manatakse, siis hakatakse seletama.

Nii sain ma teada, et mingil kaugenägemise erakanalil on saade, kus muusikud ja näitlejad muundasivad end kellekski staariks ja haarasivad mikri pihku ning... rahval lõbu laialt. 
Jah, kui suured maailmanimed ei taha meite kanti eksida, seetõttu peavad omad joped selle kõik ärr lahendama.

Ise ma mainitud kanalit vabalevi kaudu ei saa kaeda, kuna nad läksivad MUKS6 peale üle ja seda mu tikipoks jutule ei võtagi. Olen proovinud viimasele tehaseseadeid külge pookida, aga kaua sa ikke pressid – kui ei lähe, siis ei lähe!
Ega ma puudust ka tunne sellest saatest – räägivad, et olla reklaamisaade elik lahtiseletatult reklaami on rohkem kui saadet ennast. 
Minu kommentaar oli selle kohta järgmine, misse pidi nagu rusikas silmamunandiauku sobima: nigu pasatõve kimpus oleva või kusepidamatusega vaataja meelehea-hvormaat teine – ei kesta kaua, kuid aega parasjagu niipalju, et järjekordselt peldikut külastada.


24.10.15

Kribamisemasin

Ostsin nädal tagasi endale uue kribamisemasina.
Rebuõngitseja tüüp teine – rebufishing või midagi sarnast.
Millegipärast jäi mulle silma Dell Latitude E6410, mis haises veidi roiskunud läti kana akna järgi, kuid aru saades kapitaalsest veast, oli nüüdseks peale pandud enne uuele ringile paiskamist „maagiline seitse”.

Imelikud on küll raalimüüjad – mainivad ärr küll, uhkusenoot hääles värisevalt nagu lamba mökitus, et vinn seitse jooksutab masinat, aga seda ei osanud konkreetselt ütelda, kas masinas sitsib pisipehme UEFI-leiutis, kui jah, siis kuidas see teovõimetuks muuta. 
Nõnda et ma pidin ühe väiksema loengu pidama sel teemal. 
Lõpuks küsisivad, arusaamatu ilme larhvis kinni, milleks see juehvi kinnikeeramine vajalik peaks olema?
Ma rehmasin selle peale käega ja ühmasin suunukast, et järgmine vinn pidi olema puhas nuhkvara, mille kasutamisel ei saa raaliomanik ühtegi käiku oma teada jätta – kõik andmed, mis sisestatakse raali, on samal hetkel ka serverites, seda muidugi võrgu olemasolemisel. Panga ja muud paroolid sealhulgas. hullem on ees siis, kui mingi kolmas osapool murrab läbi tulemüüridest ja saab oma käsutusse kogu teie isikut puutuva andmevaranduse, et hakkabki näiteks sinuna või hoopis sinuna igasugu pättusi sooritama...
Lisaks eelnevale, kui juhtub keegi teie raalides poolkogemata kasutama mingit plaati mingil suvisel õhtupoolikul, kus te grillite vorsti, joote õltsi ja naudite sellesamaselt plaadilt mingit üliägedat muusikapala, siis lendavad Uduste-rotikambad suure kimaga kohale ning nõuavad teilt autoriseerimata esitamise eest räiget pappi...
Novot selline on tulevik!
Aga mina minimeerin noid riske – mädase vinni pigistan ärr tühjaks ja tupsutan alkoholiga nigu teismeline ning istutan steriliseeritud kohale tsiviliseeritud kombel pingviinilise.
Kae, te juhmakad inimeseloomad, vaat sellepärast ma küsisin teilt selle kohta, millele peaks iga kasutatud raali müüjad oskama elementaarselt vastata – kas BIOSest annab UEFI välja lülitada?
Kas aga raalimüüjad mu möla viitsisid ikka lõpuni kuulata, on iseasi.
Aga ärr ma selle massina tõin.

Kodus larhvitsesin veits toda kurikuulsat seitset, siis otsustasin hoopis Mageia4 peale istutada, misse uuendas minu nõusolekul end Mageia5-ks, kuna vanema toetus lõppes hiljaaegu ärr.
Esialgu küll tegin partitsiooni pooleks, hiljem on aega küll täielikult kogu kõvakettatäius Antarktikaks muundada.
Eile siis märkasin, et ega see aeg kaugel olegi – juba on vinni kümne ikoon platsis, esiti küll süsteemiuuendusena tegumireal. Juhul, kui ma nüüd selle seitsmega netti lähen, siis äkitse uuendab peale seda kümnele ärr, ilma minu käest nõusolekut küsimata.
Raisk, ma röögin.
Aga selle vastu on Dellil rohi – traadita sideme riistvaraline lüliti, mis tarkvaraliselt ei tohiks nagu toimida...

Panen siis kribamisemasina strateegilised andmed ka kirja enne, kui need kleebiselt ärr kuluva.

Dell Latitude E6410
Intel Core i3-370M @ 2,40 MHz
4GB DDR3 / 250 GB 5400 RPM HDD
Intel HD Graphics kuni 1696MB
1280x800 14,1” LED
DVD-RW / 4 x USB / eSATA
VGA / DP / LAN / WiFi / FW / FP / SD / EC
ID-lugeja / ALS
Windows 7 Home Premium


Nagu näete, pole siin sinihammast, aga millegipärast on siin "kitsede" abivahend - sõrmejälje lugeja. Mille ma elektrikuteibiga kinni katsin. 

19.10.15

Ma ei ole surnud, vaid ma magan siin.

Paar umbes siukese sõnastusega hauaplaati jäi mulle eila silma, kui kalmistul peale lehtede riisumist veidi aega parajaks tegin ning kondasin platside vahel.
Kui mõtlema hakata, siis oli vist tuu sõnarida elavatele trööstiks, kuid pea kolmveerandi sajandit hiljem võtab kirjapandu veidi kõhedaks küll.
Eriti tänapäevasel hullusel ja narrusel, kus üritatakse maktida sõnasõnalt kirjapandud teksti, kuigi algsel kujul oli see nagu rohkem kujundlikumalt väljendatud – mingisuguse müütilise messiase saabumise peale pidavat toimuma miskine ülestõusmine, mida on kultiveeritud inimkonna ajukäärudesse üle kahe tuhande aasta.
Minu vildakas mõtlemine millegipärast seostab selle ürituse kui kondikubude ülestõusuna. Silme ees voolab filmilindina seguna kahest kassahitist – esimene film Kariibi mere piraatidesaagast ja „Kloonide rünnak” Tähesõdadest. Millegipärast olen kolm paari helisummutavaid klappe üksteise peale oma kuulmislokaatoritele asetanud ning pelgan sedasamust kurdistavat kondiklõbinat.
Ma ei imestaks kui keegi matab oma lähedase elusast peast maha ja paneb kivina kaasavara manuliseks ülalmainitud sõnastuse.


12.10.15

Taaskäivitamise katse number (mis-ta-nüüd-oligi-?)


Orbiidil tiireldes sattusin esimesel viinakuu päeval maanduma mingisuguse tundmatu hiidgaasiplaneedi polaarjoone suvalisele 570-damale kraatrile (kes noid raalida ikka viitsis?)
Loomavagunist väljudes ei taibanud ma millegipärast pähe tõmmata kolbaürpi, mistõttu sain mingi eluohtliku hingamiseviiruse manuliseks. 
Tosinajagu päev-kirja-hunnikute järgi arvet pidades on too viirus hakanud mu organismiga koostööd tegema. 
Ei oska kohe mõjutada teist karantiinis olles, kuhu ma kukkusin sisse just siis, kui saabusin oma kipakas loomavagunis orbiidile tiirlema. 
Vahepealsed käigud on laiad nagu ürgsed alleed, kuid ega igaüks pea leidma pääseteeed minu ajudesse... 

P.S. Tundub, et viinakuul viski lürbe ei tasu ära. 

10.10.15

Sügisene udu


Mõtisklesin siin vaikselt, kas kaduda kärarikkalt sügisesse uttu...