30.9.16

Kiirituse mõju

Pole ammu nii kiiritada saand, kui nüüd seoses Petsi naise Katsi-nimelise lossi uue asuka valimisega.
Aegsasti tehti suurt kära, raisati palju rahva aega ja raha (olgem ausad, vaevalt need kogu selles idiootses mängus osalevas vanaldased luuserseltsimehed ja -naised oma rahakotti tühjendasid) ja tulemuseks jäi patiseis. Ja siis valati oma nördimus (kah asi, mille pärast tusaseks minna) tühjade sedelite peale. Aga siiski, keegi võinuks pruuni triibu küll mõnele sedelile jätta - paber ongi selleks välja mõeldud.
Lõpuks toodi minustki noorem inimloom väljamaa sunnitöölt ärr, õngitsemaks allakäinud eputaatide sitaseid ürbistuid ainuüksi selleks, et vähemalt karnevalimöll Tummpää miljonipeldiku vastas oleva Kalevi haua peal võiks edasi kesta.
Ja samas jälgides, kuidas meedium uut pretendenti küsitles - no andke andeks, isegi algkoolilapsed oskaksid palju asisemaid küsimusi küsida...

Sellega seoses võiks nõndanimetet peegli-koolkond tõesti endale uue eriala või köie otsida. 


26.9.16

Raisakulli teadusööbik

Igasuguseid veidraid mõtteid kipub Raisakulli kolbasisene tootma.
Näituseks ei andnud sugugi asu küsimus – kui pikk on unenägu? 
Kas see on ka piklik ja lapik? 
Või hoopis ... äravajunud?
Igatahes tahtis Raisakull sellesse selgust saada ning haaras õhtul enne koikusse suundumist mõõdulindi ka ligi, esialgu küll 5 meetrise. 
Kui tollest oleks väheks jäänd, jõuab ka 25 meetrisega unenägelus ärr mõõta.

Tulemuseks sai Raisakull kirvemeetodil napi tosinajagu sentimeetreid und. 
See aga on padjast mõõdetud pluss kolba väärtus, sest kui peakolu kaelalihaste survel antigravitatsiooni teostab ja ületab kriitilise tsooni, on unemull lõhkenud ning peakolu sisu on ärkvelstaadiumis.
Uue unemulli sepitsemine on juba teine elik kõrgema matemaatika/füüsika/keemia teema – sõltuvalt indiviidi isiklikust rahulolust jäädakse uute unenägude universiumite kütkesse ajaga mõnest sekundist kuni mitme tunni vähkremise järel, mil ollakse väsinud mõttetust kalorite põletamisest. Kuna Raisakullil pole kõrgharidust tõendavat okustaati ette näidata, siis ta sel teemal eriti ei mölise.


Loodetavasti on nüüd mingisugune libanoobeli auhind ootel...

24.9.16

Poliitiline vahepala

Jõuab Raisakull saunast tagasi tuppa, kui selgus, et valimiskogu kui selline, ei suutnud presiidiumi esimest inimlooma ärr valida.
Alateadlikult ühmas Raisakull poolvaljult, et tema oligi kogu sellest hullumaja spektaaklist puudu....


23.9.16

Mnjah... Plaanitu lendas kuradile

Üle koera, antud juhul ilastava bokseri nuditud sabast ülesaamine on tõesti üks suurepärane tumm ooperiaaria.
Siis tegin plaanid ringi – homse palkoniaknapealsete vooderdamise asemel hoopis looderdan. Kõik veel ei tea, kui tuusaks olen sel alal elu tahtel ja olude sunnil trimminud. Endalgi hakkab hirmuvärinad mööda roideidpidi jooksma, kui tahtmatult sellele mõtlema hakkan.

Tegelikult pean linnas ärr käima.
Värvi on vaja muretseda äärislaudade ja põskede puuderdamiseks.
Kokkuvõttes hakkab selle aasta suur projekt juba ilmet võtma.

Ma pole sel nädalal poodi saanudki, et tagasi tulles kodutanumale saaksin pilgu heita, kuidas tehtud töö eemalt kaedes üldse välja näeb?  

22.9.16

Asjade seis

Asjade seis on järgmine:
Elamisekotus on hilbustatud uude rüüsse. Välja arvatud palkoni aknapealne – eeloleval laubal saab sellega ka vast ühele poole.
Naeltega.
Mis haamritega taotud. Üks veneaegne puusepahaamer ei pidanud ülemisel korrusel pingele vastu – noorem generatsioon üritas mingit eestiaegset nelikantnaela seinast välja kakkuda, selmet see lihtsalt sisse taguda. Sai ju mainitud, kui nael välja ei taha tulla, siis pekske see raiperajakas sisse, äärmisel juhul lihtsalt kõveraks. Siinkohal avaldan siirast tänu tõstukiomanikule Borkholm Ehitusest, kes kahel nädalavahetusel võimaldas meile oma tööriista kasutada jätma. Juhul, kui oleksime tellingute tellimisele läinud, olnuks tööd olnud rohkem – ülespanek ja mahavõtmine ning teisaldamine oleks palju rohkem aega võtnud, ehkki maksta tulnuks sootuks ainult laupäeva eest...

Seoses naelte seinatagumisega on Raisakull saavutanud kõrgema pilotaaži haamerdamise vallas.
Kui algul ei saanud Raisakull haamriga lüües pimesi naelale pihta, siis nüüd saab ta ainult sõrmele. 
Tollega seoses tekib küsimus: Kuskohast nüüd saab hankida Raisakull neljakandilise auguga rämeda kassikuldselt kiiskava klotseri?  

Nüüd vast aitab lobast. 
Sarikate vahelised voodrilauad tuleb kinnitada kruvidega. 
Sest selles etapis on haamerdamine raskendatud. 

13.9.16

Ahjaa, meelde tuli.

Vaatasin korra külmkapi sisu – sääl oli natuke keedetud makarone ja muna, paar tuhlit, paar juustuviilu, hakitud sibulat ning suitsusingiviilakas.
Mõtlesin, mida neist kokku annab keerata?
Ajasin veekannu tööle, võtsin ülalmainitud osad ja hakkisin need peeneks. Selleks ajaks kui vesi kees, oli mul kõik see hakitu ilusti kausis segamini. Kõikse peale raputasin puljongipulbrit ja viiepiprasegu. Edasi polnud muud, kui keev vesi peale ning peale segamist asetasin tassi kausile peale. Viis minutit vast oli tõmmanud ning segasin veelkord kõik selle läbi. Siis meenus, et külmikuukse taskus on kets-uppi nimeline punast värvi mögin, lisasin ka seda manuliseks. 
Soovisin seejärel endale hääd isu ja helpisin kogu selle supi ärr.

Peab mainima, üsna maitsev oli teine hoolimata soola vähesusest.  

12.9.16

Üks telefonijutt üle pika aja

Et ühel päeval tehti üks vastamata kõne, kuna mölaföön oli juhtmeotsas särtsu sisse imemas, siis järgmisel päeval sain samale nummerile vastata. 
Selgus saabus kohe, kui ütlesin üpris kulunud häälega vähefreesitud fraasi: „Mis mureks?” Muide, see küsimus paneb eetritoru teinepoole miskipärast alati kogelema. 
Pärast enda kogumist taastati oma väärikas väljapeetus ja siis küsiti midagi vitamiinide kohta. 
Ma ei viitsinud eriti kõrvu teritada, siis läks enamus sisutühja möla mul ühest kõrvast sisse ja otse teisest välja, selmet kõike seda väärtusetut infot kuskile ajukäärudesse suunata. 
Ja lõpuks siis tuli soodushinnaga vitamiinide pakkumise stamplause.
Mina vana loll hakkasin kõva häälega irvitama ning küsisin: „Kas peate mind napakaks? Kõik kohad on tasuta tervislikke vitamiine täis ja ma hakkan jabural kombel oma tengelpunga tühjendama???”


Kui ma nüüd mõtlema hakkan, siis üldiselt on mul tervis niivõrd hea toonusega, et pole siiamaani ekstra vitamiine vaja olnud osta.  
Sügiseti pugin kõriauguni marju täis ja huvitaval kombel aitab see kõik talve üle elada. 
Kui just ise kaasa ei aita külmetuse saamisele. 
Aga ma ei viitsi ka kogu aeg ennast jälgida.

11.9.16

Tundub, et mõttetöö kipub hakkima

Juhtusin täna kaema oma ratta odomeetrit ning tahtsin häbi pärast maa alla vajuda.
Kõigest 555 koma kopikatega kilomeetreid vahtis mulle sealselt sihverplaadilt vastu. No ei olnud sel süvasuvises niiskuses tahtmist end liigutada.

Ja ega ajaga ka priisata olnd – majavammuse vahetus on praeguse seisuga sisuliselt lõpusirgel, ainult pööningukolmnurgad ootavad siin taas tõstukit. Misse pidi käesoleval nädalalõpul siin olema, kuid möödarääkimised/valearusaamised lükkasid asja nädala võrra edasi. 

Lisaks veel ukse-akende põse/pale/veelaua jms. träni tuleb ilmselt ka uued teha, kuna maja uus kasukas on nõndapalju seinast eemale nihkunud ja aknaavad korrektsematesse mõõtudesse surutud, et vanad paled jäävad lihtlabaselt lühikesteks. 

3.9.16

Endine Eurovolinik on kaotanud ilmselt reaalsustaju...

Siim „paneb südamele” - kes tema poolt ei hääleta, peab parteid vahetama!
Mis imeloom see Kallas olema peab, et ta nõuab oma perse alla presiidiumi esimehe tooli? Ahhh???
Ning on marutõves tigedus ise tänu sellele, et tema VIPilaadne kandidatuur Riigikogu poolt ärr ei kinnitet?
Nestoriga paras paar – see ka oli ikka päris solvunud, et nõndanimetet „rahva esindusorgan” ei paigutanud teda sinnasamusesse, kuhu Siim tahab maanduda – tehniliselt võttes avaldati ju praegusele ülemhaamritoksijale umbusaldust.

Hehh...
Ma mõtlesin oma naiivsuses, et diktatuuri aeg peaks siinkandis olema möödanik, aga ilmselt eksisin, põrutades täiega vedelasse pasahoidlasse, et hambavahedki on sitta täis.