25.11.16

Pole millestki erilist krihveldada.

Et vahepeal olla mingis bocki-õllelaadses majas mingisugune viletsusevahetus toimunud – hilbud heideti seljast ning need asendati hularõngastega, nagu Havai-stiilis pornopidu vastu suuremat talve.

Niigi segane munakollane vahetas selle puhul oma plokkeri-nimelises teenuses kasutajaliidest.

Ega ma taht ka parem olla ja läksin peast soojaks.
Toppisin oma kolba sügavkülmikusse ning keerasin gaasikraani lahti.
Et ma nüüd neid ridu kriban, tähendab see vaid üht – ei õnnestu mul mingi valemiga endale ots peale teha. Kunagi oli see enesetapp nii lihtsaks tehtud, et tuli vaid kustutada oma konto ja kõik rullus nagu Merlini malakaga saadud tagastamatusse somnambuuli.
Ilmselt oli gaasitrossis kärvand tiine rott trombiks ees.
Surmaisu kadus tükimaks ajaks kuskile – pole ma teisele otsa veel koperdanud.

Peksin vahepeal ühe siia sahkerdatud tooli laiali. 
Uus riie sai vanale vakstule peale saduldatud. 
Kuna õhkvedru, mis tooli õigel vajalikul kõrgusel hoiab, oli oma otsad andnud, siis panin istumiseplatsdarmi kõrgust hoidma plastikust kanalisatsioonitoru.

Kohalikku meediumitsirkust jälgides kerkib tahestahtmata külmast ülespaistetanud mõttejunn, kus jänkid võtavad käibele uue Las Vegase-stiilis kõnekäänaku – pennist võib saada trump.
Seda vaid juhul, kui trumpässale saadakse lasketiirus pihta.  

20.11.16

Peenhäälestus?

Räägiti aj(uvab)akirjanduses viimati ühest terminist, misse pidi kandma nimetust „riigi peenhäälestamine” ja millega tegeles eriti see seltskond, kes hiljaaegu riigi tüüri mant minema puksiti.

Peenhäälestus kui selline on täpsem timmimine, näiteks igal omaaegsel endast lugupidaval läänes või kaug-idas toodetud sangal teisisõnu makkraadiol, millel lühilaine elik inglisekeeli SW skaala man, eraldi nupust jaama leidmise eesmärgil. Kes mäletab veel noid raadiojaamu nagu Ameerika Hääl, Vabadus, Vaba Euroopa ,mis hoolimata nõukogudemaa segajatest meieni ulatusid, teab, et need kasutasid info kohaletoimetamiseks just lühilaine ala.

Aga mis puutub riigi peenhäälestusse, siis nii nagu mina tähele olen pannud, on piltlikult mainides tegu rohkem köie timukapoolne timmimine ümber poodava kõri, andmata poodavale võimalust suuremaks viimseks hingetõmbeks enne, kui ta lõplikult rippu jääb...

Mina kahjuks niimoodi aru saan ja kahtlen selles, et nüüdne valitsev klikk sellest timmimisest oma hüveolu nimel loobub. 


17.11.16

Vaikimisest pole kasu

Saa mitte vaikida
ja möla lõpetada,
kui ilusad naised
aina tossutavad konisid...

Viimasel ajal vaikisin selle mõttega, ehk läheb siis selle tõttu maa ja ilm kargemaks – üks loll vähem mölisemas ning muidugi tõsiasi – muidu interneedus saab täis ja mina selles ka süüdi.
Aga võta näpust, hoopis segasemaks läks ja ka rohkem Seewaldi poole kreeni.

Imelik, nõndapalju, kui ma siin ringi käies kaen, satuvad mu vaatevälja üha enam noori naisi, kel pläru hammaste vahel nagu marlipurumehe reklaamiplakatil.
Mis toimub?
Närvid läbi?
Nõnda noorelt?

Ühele neiule ma üritasin mainida, et kas ta teab ühe klassiku ütelust: suitsetavat naist suudelda on sama, mis lakkuda tuhatoosi!
Ohsakurat, kus hakkas mulle selga sadama solvanguid ja mida kõike veel...
Irvitades võtsin kõik selle vastu ja kui neiuke sai hingetõmbeks aega sisse hingata, sain teema lõpetuseks ütelda – ilmselt pole see klassik maitsnud, kuidas maitseb suitsetava mehe suudlus.

Mnjah, tilk nikotiini rikub naise ärr küll.
Üks vallaametnikust naisterahvas istus turvaliselt särtsuautos ja esimene sõna, mis tema huulilt tuli, oli „Kuule!” ja asus kohe asja juurde.  
Kokkuvõtvalt ta tahtis, et ma hülgaksin oma mulli ja tuleks kultuurimajja nõndanimetet poiste klubisse ning seal tehakse igasugu vahvaid asju. 
Ma ütlesi talle, et mul mulla mekk man, mis ma ikka ronin noorte sekka. Pärast veel hakatakse mind pilastajaks peetama. Et ma ole juba vana mees.
Sellele vastati üsna ninakalt – Kõik mehed on poisid!
Ma lõin käega ja tulin tulema. 

Nüüd nädalapäevad tagasi ta lausa ootas poe man mind ja küsis jultunult, sigaretti süüdates: „Kas sa oled mõelnud eelmisele jutuajamisele?" 
Lõin käega ning esitasin oma arvamuse kogu sellest asjast.
Kui tehakse vahvaid asju, miks neid pole välja pandud? Mida te üldse seal teete kallil tööajal? Looderdate oma palka välja? Ja veel päise päeva aegu, kuna koolis pole veel tunnid läbigi ning tööinimesed alles töötavad palehigis oma palka välja? Ma kahtlen veidi selles teie pühas ürituses...

Kurat, valla teenistujana peaksite olema kõiksepealt viisakas – elementaarne asi on tutvustada end, teie pole seda teinud, siis sinatate mind nagu oleksime tuttavad, ehkki me pole klaasitäit viina sinasõpruse märgiks pintsli pistnud. Sigaretipakkumisest kõnelemata... 
Mis sest, et ma ei tossuta, kuigi viisakas oleks.
Aga mis ma vaevan enda aega teile epistlit lugedes? 
Ja kui te soovite mu vastust, siis tänu teie suhtumisele vastan "EI!"

Üks asi läks selle kirjapanemisega meelest ära, nimelt viide muusikapalale .

1.11.16

Viipemaksekaart

Viipemaksekaart?
Mhh???
Ei tea, kas järgmisena hakkab olema viipekeelne makse? 
See näeb välja umbes taoliselt – pakid ostukorvi vajaliku kraami kuhjaga täis ja kõnnid sellega väljapääsu suunas. 
Kui selle tegevuse man kassas istuv põrguväravavasikas või mingi turvaludri üritab sind vilega peatada, siis teatad nondele viipekeeles, et oled kurttumm ja kõik on makstud.

Kuigi börsil makstakse ammuilma viipekeeli, ei taheta seda tehnoloogiat veel laiemale rahvahulgale tutvustada...