11.1.12

E-loendus jäi poolikuks...

Nii, nii.
Mis see nüüd tahabki?
Aaa...
Nime ja isikukoodi.
Egas midagi.
Kirjutame siis.
Archibald Ian Van Oddsbahlen.
Hmmm...
Huvitav, kust ma isikukoodi saan?
Ahhaaa...
Siit pildilt.
9041121...
Kurat! Edasine on loetamatu.
Kärab küll!
Nüüd küsitakse mu rahvust?
Poolflaam, veerandijagu šotlast ning törts sakslast, slaavlast, rootslast ja hiidlast. Punanaha verd voolab kah soontes lisaks siniverelisusele. Kollatõbe pole põdenud! Otsustage ise, kes ma rahvuselt olen.
Põlvnemine?
Vaata ülalt!
Usukuuluvus?
Ei usu seda ega teist. Skeptik?
Jne...


Seda va isikuandmete ankeediosa ma millegiperast ei saanud e-loendusel kirja panna, küll aga leivakonna (mingi prantslaste delikatess?) ja eluruumide osa (kes selgitaks mulle, milleks see viimane nii vajalik oli? Misse teiste asi on, kus ma elan ja millises hurtsikus pesitsen ning kus nukas süüa teen?).
No kurat võtaks, kas ma siis raali takka poolteist tundi selleks sitsisingi, et kõikse parem osa jääb loendaja enda kribada???
No selleks ajaks, ma kardan, olen kuskil mujal, ntx istun pasatõve tõttu peldikus või olen tõvevoodis kuskil pärapõrgu haiglas.
Kahtlen, kas ma loendajat ikka metsa lubangi - jahimehed luusivad ringi.
Jama ikkagi, kui minu andmete puudumise tõttu jääb mõnigi kerko lammutamata või hiis külimata, keelepõld harimata.
Rahvuskuuluvuse puudumise tõttu on mingi protsent neegreid jälle juurde tulnud.
Ah sitta kah!
Käigu see nõndanimetet rahvaloendus persse!

3 kommentaari:

Larko ütles ...

Ma panin rahvuseks "eurooplane" ja see neelati lahkelt alla. Emakeelega oli veidi raskem.

Rahvaloendajate määratlusel loetakse leibkonna emakeeleks see keel, milles leibkonna liikmed omavahel räägivad. No kurat võtaks, ma pole veel nii seniilne, et omaette pomiseksin ja teisi leibkonnaliikmeid ei ole, kellega kõnelema peaksin. Kirjalikus keelepruugis ja ülejäänud maailmaga suuliselt suheldes kasutan vastavalt vajadusele nelja erinevat keelt.

Püüdsin emakeele märgistamata jätta ja märgistuse eeloleva selgitusega asendada, ent see põhjustas kahel korral ootamatu vea, kusjuures pidin uuesti autentima ja isikuankeedi otsast peale alustama. Kolmandal korral enam ei viitsinud riskida vaid loosisin välja ühe nendest neljast keelest oma emakeeleks.

A.I.V.O. ütles ...

Sain siiski asjad jonksu aetud.
Oma eelmise asukoha eelmise loenduse aegu panin täielikult mööda.
Misse nende asi on kus ma tollal olin?
Emakeelega siuke kamm, et millegipärast ei ole viipekeelt kuskil kirjas, ehkki eesti riigikeele staatuses on teine. Kuda nad selle tähtsa asja kahe silmamunandi vahele jätsivad? Muidugi, ma võinuks igat küsimust iroonikaga kommenteerida, aga ma siiski seda ei teinud.
Püüdsin ankeete täita neutraalsuse piires - iseküssa kas vastused kõik õiged olid...
Noh, enamuses luiskasin...
Musta huumori võtmes.

ÖöHulkur ütles ...

Kosjuures, viipekeelt lassi tuu ankeet panna küll. Tuu tulli lihtviisil eraldi tühjä vällä pääle kribada.
Ja kõikvärki iroonikalisi kommentare lisasi' kah otsa. Ku aiga saa', kriba' oma ploogan pikembalt, kuis mia toda it-käkki pruuvse tettä, mes vällä tulli vai sihe läits, ja kuis mia toda asja üldisembalt nää'.