20.11.16

Peenhäälestus?

Räägiti aj(uvab)akirjanduses viimati ühest terminist, misse pidi kandma nimetust „riigi peenhäälestamine” ja millega tegeles eriti see seltskond, kes hiljaaegu riigi tüüri mant minema puksiti.

Peenhäälestus kui selline on täpsem timmimine, näiteks igal omaaegsel endast lugupidaval läänes või kaug-idas toodetud sangal teisisõnu makkraadiol, millel lühilaine elik inglisekeeli SW skaala man, eraldi nupust jaama leidmise eesmärgil. Kes mäletab veel noid raadiojaamu nagu Ameerika Hääl, Vabadus, Vaba Euroopa ,mis hoolimata nõukogudemaa segajatest meieni ulatusid, teab, et need kasutasid info kohaletoimetamiseks just lühilaine ala.

Aga mis puutub riigi peenhäälestusse, siis nii nagu mina tähele olen pannud, on piltlikult mainides tegu rohkem köie timukapoolne timmimine ümber poodava kõri, andmata poodavale võimalust suuremaks viimseks hingetõmbeks enne, kui ta lõplikult rippu jääb...

Mina kahjuks niimoodi aru saan ja kahtlen selles, et nüüdne valitsev klikk sellest timmimisest oma hüveolu nimel loobub. 


Kommentaare ei ole: