22.6.13

Ratturipükstest

Tegin eile sellise tembu ära, nagu seda on mina ja ratas, ilma kompsudeta.
Paganama lahe oli vändata.
Kui te enne ei teadnud, et iga lisakilogramm võrdub kümme kilogrammi tarimist, siis nüüd teate seda kuldset reeglit rattasõidu kohta.
Sellepärast ma loobusin amordiga isendi ostust, kuna too oli poolteist kilogrammi raskem.
Peale selle, mida vähem liikuvaid juppe man, seda töökindlam su masin on.

Ratturipükstest.
Kui enne ei saanud ma sõiduasendile pihta ning igatsesin veidi püstisemat asendit, mida aga sadul ei võimaldanud, siis ratturipükste olemasolu pani õige asendi paika.
Seda tänu padjandile, misse sadulaga kokku puutub.
Ja suur pluss veel – ei pea kuskil poole tee peal seisma jääma trussikute kohendamiseks, mis soonivad teksade all jalgevahet.
Nüüd on seegi mure lahendatud.

Ahjaa, kompsud toodi autoga järgi.
Jõudsin ikka ennem.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ratturipüksid toimivad siis, kui sul peale nende muid (õmblusega!) pükse jalgas pole, st ei teki mingeid hõõrumiskohti, mis pikal sõidul vaevusi põhjustavad.
Amordid õigustavad end pikkadel matkadel ja sagedasemal lahtise kiviga või „treppis” teede täristamisel. Mul oli esimesed kolm aastat tavaline kahvel, kui see auto poolt kõveraks sõideti, soetasin vedruvariandi asemele ja ikka vaks vahet - pärast raskemaid retki on randmed märksa paremas seisus. Rääkimata viskavamal teel ratta sõidusuuna üle kontrolli säilitamisest ;)

siil

A.I.V.O. ütles ...

Kunagi õepoeg küsis mult nõu, milline ratas osta endale nonii sporditegemiseks, siis ma soovitasin talle esiamordiga ratast - peale maratonisõitu säästab nii randmepõrutustest.
Ise ma muidugi ei täind hulka raha välja käia, kuna mul oli samal aastal plaanis ka peegelkaamera ost. Tegelt ma arvestasingi põhiliselt asfaldil kulgemist, samas on võimalik ka hiljem asja tuunida ehk siis vahendite kuhjumisest tingituna saab vblla eemaltlukustuvat amorti, mis on veits kallim,alla smugeldada.

Anonüümne ütles ...

Mhmh, mul ongi reguleeritava jäikusega amort, üldjuhul seda näppima ei kipu, vaid pikematel maanteesõitudel fikseerin selle jäigaks.

siil