25.11.09

Fataalne morgaana



Jätkan eelmise loo valguses tagasi.
Eila sadas vihma ning kuna polnud mõtet ennast leotada, siis kribasin alljärgneva loo samas tempos. Kaesin, et lugu ise läheb liig pikaks, poolitasin teise lihtsalt ära.
Vähe sellest, et ilmasoojenemisest röögitakse.

Enamusele on tänapäeval kättesaadav trükimeedia oma neurootilise käraga.
Algas see hüsteeria tollest, kui üks osav muinasjutuvestja nägi kord kõrbes ekseldes fatamorgaanat, ning sealt pääsedes hakkas kõikjal jumalat nägema ning tema niinimetet sõna levitama. Seesinatine jumala-kultus kujunes inimkonnale rängaks eksiteeks.
Sumerid olid väidetavalt esimesed, kes oma linnriikides korra saavutamiseks seadusi välja andsid.
Linnades, kus rahvakontsentratsioon suurem võrreldes ülejäänud haja-asustus-territooriumiga, oli vaja maksude kogumise ja laekumise huvides miskit mütoloogilist kuju, kes oli vägevam kui kuningas ise. Psühholoogilise võttena oli see taktikaliselt kaval.
Lisan siis juurde 26.11.2009. Juhtusin mina üle pika aja taas Kirikiri´t lugema. Seal kirjas seesinatine lugu sumeri kuningatest. Paistab, et mul on telepaatilised võimed...

Mina tahan, mina usun, mina... Mina... Mina olen see teie ainukene jumal, kelle järgi te käima peate! Mina olen see usk, kelle nimel te tapate ligimesi, minu tahtel risustage loodust, seepärast saagu teid palju. Mina olen see, kelle järgi olete oma näo saanud ja seetõttu nõuan tasuks vastuvaidlematut kuuletumist...

2 kommentaari:

kassu ütles ...

aga mina usun küll jumalat. iseennast nimelt. no kes ma mu olen kui mitte jumal iseendale iseenda maailmas. kõik on nagunii üks, loodus ja olemine.
aga ausõna, minu näo järgi ei pea teie mitte olema (hoidku selle eest :P) ja minu sõnade järgi ka mitte tegema (no mu lapsed ikka nagu natuke võiks).
kui inimesel oleks niipalju oidu, et kasutaks oma hinge iseendast oma elu elamiseks, mitte ei aeleks teiste käskude najal, poleks seadusi vajagi. anarhia nagu või mis. toimiks ju? kõik need käsud ja muu on ju vaid selleks, et teisi endast alamal hoida; et tõsta iseend teistest kõrgemale sunni toel. keegi pole teistest parem. lihtsalt inimesed on haiged oma haiges ühiskonnas.

A.I.V.O. ütles ...

Ehk lühidalt siis: austa ennast!