15.3.13

Pool kuud on läbi: vahepeatus Estobuntu kasutamisel


Teine nädal sai nüüd kohe-kohe seljataha jäetud.
Meenub, et skaibi kasutamine oli päkatsi all enam kui riskantne. Korra viis pidgini ja skaibi üheaegne kasutamine korraga päkatsi töölaua paneelid kuhugile, et pidin kontoritöölise kõva abilise sahtlitest üles otsima. Ei hakanu siiski kirjaklambriga tsurkima, vajutasin toitenuppu, ning lasin masinal restardi teha, mille tulemusel endine väljanägemine taastus. Ilmselt oli tegu skaibi wrapperi bugiga, mis on kännukaalika enda toodetud jupstükk, mis peaks peidetud paneeli ajal tegema siukset nalja, et kui keegi tahab ühendust võtta, siis kargab skaibilogo ekraani servast ning annab oma karglemisega märku, et tahetakse sinuga juttu puhuda. Minul seda jupstükki vaja ei lähe, seega keerasin sealt kõik võimalikud ja võimatud võimalused hoopis kinni. Aga seda pean ütlema küll, et pullipasaks on skaip muutunud peale seda, kui pisipehme ta ärr ostis.
Niih, kaks nädalat olin päkatsi peal, nüüd vaja kaks nädalat veel vastu pidada ühtsuse elik unity-nimelise töölaua peal.
Ma ei usu, et jään estobuntule pidama.
Aga kurat teab, kõik on võimalik.
Mul on ootesoolas tsipa võimsam masin, mis praegu küll kättesaamatus kauguses viibib. 
Ahjaa, ühtsuse-nimelist töölauda on kahte tüüpi –
üks on nõnnanimetet kolmemõõtmeline, seda olla hea konhvida ntx. külgribal asuvaid ikoone on võimalik väiksemaks muuta ja sada asja veel sooritada, aga nõutab samas palju ka sisteemijõudlust, tehes aeglasemaks kui päkatsi;
teine on kahedimensioonilises versioonis, mispärast piiratud võimalusiga.
Näis siis...


Vanas C-seeria Dellis onl Zorin OS 6.2 Lite.
Tegu siis on Lubuntu derivaadiga.
LXDE töölaud ja minimalistlik kaasavara.
Üks asi ajas küll suu muigvele: ilmselt irvitavad soorinlased pisipehme akna veebilehitsejate valikunõude üle – nimelt on vaikimisi prauseriks kroomium, ning menüüs tuhnides leiad sealt kummalise asja: soorini lehitseja mänedzer.
Öiroliit sae pekki...
Kui proovisin huvi pärast veltsuga hvudsiitsu telekapulka käima lükata, siis telepilt tuli isegi ette. 
Ei hakkinud ega kiilunud kinni, nagu eelmiste pingviiniliste katsete käigus juhtusid minema. 
Isegi hästi jooksutas oma 500 megase mäluolluse peal.
Üks kasulikke omadusi on vast ka moovida nimeline vidin, mis koondab kõik selle muusika-videokaustad- needuse üheks meediumimängijaks.
Proovisin ühtekomateist ntx. arte nimelist telekanalit ette tuua, mis ei õnnestunud. Ju asi jäi restardi taha kinni – ei viitsinud seda sooritada. Sinutuubi muuvisid sai küll lasta.
Sedakorda kõik.

4 kommentaari:

ÖöHulkur ütles ...

Paistus todamuudu, et mia olle ainumas nink perämidne loll, kel tv-pulk limuskin pilti ette ei võta pääle ülle-eelmidse aasta sagedusvahetust. W-scan suutse aint vana sagedukse pääl (the number of the beast ehk 666) tasulidsile kanaleile viidata .
Piäss uurma nink puurma, kost parembat pulka saija? Sest ilmsest' om ädä ravvan, mette sohvtin.

A.I.V.O. ütles ...

Samas jällegi - Ahvateki kivid on ühesugused?!

ÖöHulkur ütles ...

Tõisalt lui' koskilt, et osa kive omma kudagi "praak" vai sinnakanti, madalambit kanaleit ei võta ääste. Näijegä es tüütänü' ka Linuxi traiveri' kõrralikult, aint tolle mõtsalidse arvu nink tollest kõrgembite sageduksi puhul ollev asi normull olnu'.
Nink täpsustuksess - pisipehmega kompuutri' es võtnu' ka tolle konkreetse pulgaga pilti enämb ette.

A.I.V.O. ütles ...

Siis muidugi...
Üks küssa tekkis, nimelt Kaffeiniga asja surkides lõi kuskil mingi väljamaa kanali ette, vist konnamaa telekanali. Ma pole enam kindel, kas see oli alla selle 666 või üle. Tükk aega tagasi proovisin... Kaffeinest ma muidugi õudsa slaidiprogrammi tõttu miskit ei näinud. Mul siuke tunne, et mu asusel on teised kivid sees kui sinu asusel, mis on ka loomulik, samas ebaloomulik asi on see, et mul tsipa võimsam pill ei jooksuta just seda nimetet proget eduliselt.
Kaks kivi on puudu - üks alasiks, teine sepavasaraks...