17.3.13

Tsiklid...


Ohjah, kaugest minevikust meenub Raisakullile see moment, kus naabri perepoeg oma tsiklit putitas. Ilmselt sellest ajast on tsiklitega seostuv mul hingesügavikus kinni – no peale Roger Zelazny „Needuste allee“ lugemist ei suuda seda ihalust tsiklite vastu kustutada miski.
Kahetuhandemaseitsmendama aasta juulis jõlkusin Tarbatu Hansapäevadel, kus nagu tellimuse peale tuli Jõgevatreff südalinna laiutama. Ole ainult mees ja käi mööda tsiklite armaadat ning jäädvusta palju soovid. Õigemini nii palju kui akud ja mälukaardid kannatavad. No ma siis oma Olympusega jäädvustasingi, millest ma mõned siia lisan.
Muide, Raisakullile ei sobigi väljend – Tahan ka!
Pigem lööb tal välja veevalaja natuur tagasihoidliku sisendava ütlusega – Soovin!
Läheb mööda kakskümmend aastat või kakskümmend kuud – ja voilaa! soov täitub niiehknaa, sõltumata Raisakulli karmani raskus- õieti kergusastmest.
Tegelt on Raisakull oma tahtmistega vasta pükse saanud küll ja küll, et ta on õppinud kõik tahtmised soovideks käänama ja pöörama...
 Iga tsiklivenna unistus on omada Harley-Davidsoni. Ülaloleval ongi Buelli nahas Harrikas...
 Kuratlikult ilus Indian.
 Kuna tohtrid mulle kaherattalise ratsu luba ei anna, ma tean, siis kuidas oleks kolmerattalise traigiga?
 Seni kiman selle itaalia traavliga ringi - selle kondiaurumasina juhtimiseks pole vaja end tohtritel näitamas käia ega ka luba kaasas tarida. 
Tervislik pealekauba.

P.S. Kuna kolm esimest pilti on tehtud Olympuse seebikaga, siis põikasin selle nädala fotojahi siia blogisse.
P.P.S. Bon Jovi "Miracle"

12 kommentaari:

TwD ütles ...

Ehhee, mul siiamaani Olympuse seebikas. Nii et minu soov on teadagi uus kaamera, aga ma mötlesin, et ega ei pea just oma soove pildiliselt kirjeldama (enamus on vist seekord seda teinud). Ka meeldib kult-objektidega silma röömustada, aga elu paneb asjad paika. Ikka jalgratas ja pereauto, igav-asjalikud söiduriistad. Niisiis toredad pildid vaadata!

A.I.V.O. ütles ...

Täpselt nii, kuid pisikese mööndusega: pigem rahakoti paksus paneb asjad paika.
Kui hing ihaldab ja tengelpung on küllalt paks, siis jõuab ka tsikli muretseda.
Minul on puht tervislikel põhjustel välistatud tsikli kasutamine, ehkki omal ajal kimasin ringi ka forsseeritud mootoriga sääreväristajal.
Ise ma olen nii mõnigi kord tabanud mõtlemast, et kui ma saaksin kusagilt ühe korraliku tsikli, siis ma kulgeksin vastavalt meeleolule, tundes vabana nagu lind. Sama võin ka tunda jalgrattaga sõites, kuid jällegi paneb tahtmine nõnnanimetet randmepöördest unistama.

Anni ütles ...

Motikad on vägevad ja no, kes sellist siis ei tahaks ...:)
Mulle meenus, kuidas ma noorpõlves isa IŽ Jupiteriga põõsasse põrutasin :D

A.I.V.O. ütles ...

See oli vast karistus, et võtsid ilma loata...
:D

tegelinski ütles ...

Mina pean küll jalgrattast rohkem lugu kui mootorrattast :).. ja Olympusesse suhtun ka suure lugupidamisega :)

A.I.V.O. ütles ...

Mu Olympusel pole häda keskit, kui vaid need patareikaane kinnitused...

Köögikata ütles ...

Ma unistasin ka kunagi, et sõidan uhke mootorrattaga uhkes liibuvas nahkkombinesoonis (no ja muidugi, et mul on ka vastav figuur :P) ja kui siis peatun, võtan kiivri ära ja raputan oma uhke "laka" lahti. No täpselt nii, nagu mõnes videos või reklaamis. :D
Aga seda uhket masinat peaks minu jaoks läikima lööma vist küll keegi teine - minul sellist viitsimist ei ole. Seega hea, et see soov täitunud ei ole.

A.I.V.O. ütles ...

No tsikli läikimalöömiseks tuleb kannupoiss palgata...
:D

TwD ütles ...

Ma vist olen lootusetult ratsionaalne - tehnika koha pealt. Kui teeb oma tööd korralikult, pole tähtis, et oleks kuulus bränd (vaatan neid pille ka ja nuuman hea disainiga silma,aga endale ei himusta); vöi et läigiks, oleks punane v must vöi veel miskit moodi. Samas olen yks ilge esteet muude asjade suhtes.
Nagu kunst ja... veel möned sellega kylgnevad alad (vastasin ka oma juures sinu kommile).

A.I.V.O. ütles ...

Tegelikult teatud piirini ratsionaalsust pole mitte halb.
Aga vat hiinlased olla väegade ratsionaalsed, seda eriti autoehituses - võtavad pleki ja värvivad kahelt poolt ära. Sel ajal, kui värv kuivab, tõmmatakse plekk vahelt ära uuele ringile. Seetõttu vast hiinlaste toodetud masinad EURONCAPi testidel läbi kukuvadki.

Üks asi vajab veel õiendamist. Nimelt kuskilt lugesin, et tahad mootorratast osta - kõiksepealt osta nii kallis sõiduriietus, kui tengelpung jaksab, siis ülejäänud peenrahapudina eest muretse tsikkel!
Ohutuse seisukohast väegade täppi minev lausung.

ÖöHulkur ütles ...

Ööh... Kargse pähä, et muretse harrika vällänägelemisega mopeed. Säändsit om Eestimaa pinnalgid nättä olnu' siin-sääl. Lube ple taris, aint regamist nink kindlustust.

Tan Laagri vahel paaruti paar aastat tagasi üts nuurmiisterhvas tsõõri. Vritsude pott pään, nahk, needi' nink keti' sällän... ja "harley" mopp olli roosat karva, heh.

A.I.V.O. ütles ...

Selle üle mõlgutasin ise ka mõtteid, et paras oleks 50kuubikuline mopeed.
Üks õige anarhist aga ei nuuma kindlustust ega salli regamist, siis aidaa! ka see mõtejublak...
:D
Aga su kirjeldet situatsioon on enam kui koomiline...
:D