28.5.14

Prööka kööki, raibe!

Möödakihutanud palavaga peetud Jäneda turg pani mu kolbasisese täitsa puusse.
Kevadine lämmi oli üsna kahjurlik.

Et isubloginduses ka saaksin käe valgeks (ma ei viitsi arhiivist otsida, kas ma enne olen söömast miskit kribanud), siis mu täna lõunane toidusedel koosnes tuhlitest Raisakulli moodi.
Heitsin pilgu külmikusse, kus oli viis-kuus keedukardulat ja paari kurgiga hapukurgipurk.
Tõstsin need välja, lasin pilgul maitseainetekapis sorida.
Midagi traditsioonilist ei taht teha, siis panin pliidile tule alla ja panni pliitale.
Törts õli ning küslasool paari näpuotsatäie jagu ja küslapipart kah sai sinna raputet. Ajasin labidaga need kuumaõli sees segi. Kardulad lõikusin viilakateks ja pannile. Kaas peale ning hauduma. Ampsasin haput kurki ise piiludes pannil toimuvat. Ma ei pand tähelegi, kui ma teise kurgi ka nahka pistsin. Peale näppude limpsimist võtsin pannilabida ning asusin tuhlitesegamist, et küüslaugusool ja pipar kartulisse imbuks. Kaas taas peale ning pliidi servale hauduma. Mõtlesin, et võiks nagu paar supilusikatäit neljaviljapudruhelbeid pannile surada. Jälle tuli kogu seda kompotti ringi ajada, et viimasena lisatud helbed viimase õliraasukese endasse imaksid.
Aga jah, maitsev eine tuli, siuke omanäoline ja maitseline ning hammaste all nii mõnusalt krõmpsuv või krigisev hilislõunane tagasihoidlik söömaollus.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegin kah Jäneda laadale põgusa tuuri. Tavaliselt selliseid asju väldin, aga seekord oli kindel huvi ja mingil määral sai see ka rahuldatud – soetasin oherdi ja palgikoorija. Varakirves oli liiga kirve hinnaga (heh) ja jäi must esialgu ostmata.
Möll ise oli ikka kurnav.

siil

A.I.V.O. ütles ...

Mul oli siuke teema Jänedal, et ühel sügelisel oli vaja vöökotti, et temal mingisugune suur reis ees - siis ma peale esimest tiiru võttis ta minu sappa. Point alles tuleb - see kuumus, mis tol pühabasel päeval valitses, oli ikke nii meeletu, et ma vedasin teda ilmaasjata ringi - kuskil tagumises nurgas ma ikke nägin mingisugust vöökotimüüjat, aga ma ei osanud enam suunistuda... Siiamaani on see sügeline mu peale pahane, et ma teda ilmaasjata ringi traavitasin. Pärast jahedaga muidugi tuli see koht meelde. Sa kuradikurat, ikke oskavad end ära peita, et ärile põntsu ei pane.
Imelik, et naiste käekottide müüjat oli mitu terve turu peale, kuid üksainumas kahe eksemplari vöökoti müüja. Kusmanu, ega needki vöökotid ei oleks ulatunud ümber selle tahtjale kõhu.
Mõtlesin, et ehk kalamehetarvikute müüjal leidub miskit - tutkit!
Ajuvaba, kas pole?
Lohutasin end sellega et sain vähemalt sügelisele veidi käimisetrenni tehtud...

A.I.V.O. ütles ...

Pagan võtaks - et nii pisikeses aknas kommentaari toksides tulevad trükiveakuradi meisli ja haamriga toksitud mõttevääratused esile.

Munakollane võiks ikke suurema kasti kommenteerimiseks välja käia...