28.4.14

Kogu saak ostetakse ära

Omal on kasud ka sees, kui kohalikel teedel vändata.
Reedesest tiirutamisest panin ühtekomateist okulaaride taha sültjasse massi teavetki.
Lehtsesse saabumisel kaesin, et tuhlid on sealkandis juba maas. See tähendas seda, et tuleb omal ka tuhlid keldrist välja tõsta ning aeda maha panna, misse sai ka laubal teostet.
Kõige elavam meenutus jäi Patika ja Läpi külade vahele. Nimelt, kui mets vasakult käelt ära lõppes (paremat kätt jäi raudtee koos võsa ja kasetriibuga) ja põllud hakkasivad, siis nägin põllul askeldavaid majesteetliku olemisega sookurgi. Kuna ma ei soovinud kontvõõras olla, siis ei hakanud kinni ka pidama, et moblandusega pilti teha. Ausalt öeldes panin hoogu juurde. Lihtsalt ei tahtnud neid linde segada, kuigi nad muutusid valvsateks.

Tuusinatine pealkiri on võetud märksõnast, millega mu plöögasse on saabutud. Iseasi on, mis summa eest...

27.4.14

Alguse asi

Mõtlesin, et prooviks lõpuks ärr Tarbatu Kondiaurumasinate Suursõidu.
Neljapäeval siis rihtisin 15 verstase ringi oma 45 minutiga, mis ilmselgelt on kuidagi aeglane tiirutamine.
Reedel tegin kaks korda pikema tou poolteise tunniga. Viimatinimetatu oli ka pikemate tõusude ja langustega. Jänedale jõudes põikasin endisesse meiereisse sisse, kus nüüd asub toidupood. Ostsin sealt pooleliitrise pudeli mahlalaadset ollust ja paar sokobatooni. Noh, viimaseid on hää ju energia taastamiseks ärr kasutada, kui võhm otsa saab. Astusin siis poeruumist välja oma ratta manu ja keerasin pudelil korgi pealt, tõstsin suule ning kulistasin mahlavee kõrist alla. Kümnendiku jagu jäi kuskil alles.
Aga siis kuulsin kedagi rääkimas. Vaatasin ringi – mida kuradit – kedagi polnd. Siis avanes ühe punase auto uks ja üks vanamees andis endast märku. Mu küsiva pilgu peale ta seletama, et tema nägevat esimest korda elus, kus terve pudel korraga nahka pistetakse ilma, et pausi tehakse või kõrisõlm lõnksuks. No mina vastu, et omal ajal tatikana sai kooli intris harjutatud kolmandikuliitriste limpsipudelitega vett kaanida...
Ajasime veel tühjast-tähjast juttu, kui autojuht poest väljus ning autole hääled sisse lõi.
Kallasin selle viimase tilga kõrri ning astusin tagasi poodi, kus ma tagastasin taara.
Ega passimist olnudki, kui sadulasse ja edasi sõita.
Kottu naastes ei tundnud küll, et oleks miskit väsimust kallal olnd.
Laupäeval mõtlesin pääle tuhlite mahapanekut, et võtaks ja sõidaks kondipehmendamiseks mõnikümmend versta, aga ei viitsinud. Võtsin pitsitäie viskit hoopis.
Täna aga kütsin sanna soojaks.
Homme tuleb lõhutud puude hunnikust pliidipuid laduma hakata.
Õhtul, kui ilma peab, võtan ja sõidan Tamsalu ringi ärr – ca 40 versta kokku.

17.4.14

Logardi mäletsused

Just nõnda, mäletsused, mitte mälestused.

Eila sain küttepuude halgudeks lõhkumisega ühele poole. Rahulikult toimetasin - kirves jalga ei kõksanud. Asi seegi...
Täna hommikul alustasin riida ladumist. Kui ahjupuud saavad riita, siis tuleb möödunudaastased kuivad pliidipuud varju alla vedada ja nende koha võtavad üle selle-aastased halud.
Vahepeal sai võsakat veidi käsitsetud, et ära ei ununeks selle opereerimine. Nüüd saavad tuuled metsaalust kuivatada, kuigi suurt usku mul selleks pole. Aga näis...
Mis veel?...
Vanaks hakkan jääma...
Lihtsalt ei jõua rohkem teha päeva jooksul kui hädatarvilik.
Mõistus ja mõtlemine on mul veel üpris ebanormaalne – Brüsselisse üldiselt ei kisu.

P.S. Opera sirvikuga, mis pole seen, on G-kontosse logimine ikka vaevaline - Munakollase idiootitest veebitreialid ja koodimeistrid ei viitsi veateatamist arusaadavamaks ja lihtsamaks teha.

P.P.S. Ma ka ei viitsi enam...