8.2.16

Küünlakuu esimene nädal...

... oli täis õnne-ja-tervist-soovijatest tulevaid ja laua alla minevaid tegelasi ning ega see minu tengelpungale ja tervisele eriti hästi ei tahtnud mõjuda. 
Tollepärast ma mõtlesin, et munsterdaks end Lätti pagulaseks. 
Et igasugu majandus, mugavus, sõja jne. pagulasi oli jalaga segada, siis pannuksin end kirja kui pohmellipagulane.
Selleks sai ka läbi udulörtsise Eestimaa Läti-Valka kimatud.
Noh, sääl ju kangem kraam suht odavam kui Valgas.
Ei ühtegi piiripabulat polnud näha, korravalvurid lõid aega surnuks ilmselt Valga militaarmuuseumis – igatahes seirasid mu okulaarid sealses hoovis kahte võmmimasinat.

Läti Uduvere ees oli siuke tunne küll, et pole ma ühti väljamaale sattunud, sest Eesti numbritega masinad hõivasid kogu selle vaba ruumi, mis viinapoe ees laiutas. Paar tuttavatki hakkas silma.
Kui maksmiseks läks, vaat siis oli mul raskusi arusaamisega. Alul tahtsin käratada, et raisk, röögi eestimaa keeles, siis tuli meelde, et ma Lätimaa pinnal seisan. Ehkki see ju vana Liivimaa on, midagi oleks saanud sarnaselt soome keelega hakkama, kui liivlane oleks leti taga olnud...
Aga tegelikult olin siiski transamehe eest väljas, palgaks nõutasin kaheliitrise Livu Rubenist, mille ma onupojaga kahe peale tagasiteel põhja peaaegu ärr jõime.

Ajuollus käristas juba välja mõttejublaku, et korra nädalas võiks nagu Valgas magu täitmas käia, sest...
Juhul, kui sa lähed ise Valka Läti poolele odavat viina ostma (meite viletsus on rahahädas, et aktsiisi tõstsivad), siis tagasiteel soovitan mina küll Valga siinpoolses otsas läbi astuda korea restoraanist „Horan”.
...sihuke õrn elukas möirgas seina peal...

Ma ei uskunud eriti võõrustaja juttu, et ühest korralikust lõunasöögist ning akvaariumitäiest õllest jagub täiskõhutunnet kohe mitmeks järgnevaks päevaks. Endale tellisin menüüst mingisuguse
...mul oli raskusi selle koguse nahka pistmisel...
bibi...nimelise riisitoiduvärgi lisaks õllele. Täitsa söödav kraam oli - ei karjunud ega vingerdanud hamba all. 
Lisaks aitasin õel miskisugust kergemat sorti
...igatahes siin olid kanalihapudinad., mis on vähe kergem sööt..
lao...riisimöginat hävitada. 
Ega mu pea ole prügikast, et Kimimaa toitude pikki nimetusi tallel hoida.
Mu vats sai nii ärr pargitud, et tänagi polnud mul isu eriti miskit sisse luristada.

Ime küll, täna üle pika aja uudiseid sirvides tajusin, et Põhja-Korea Kim saatnud minu auks, kes ma esimest korda elus korea sööki õgisin, raketigi kosmosesse...


4 kommentaari:

Ulf D. Mortum ütles ...

Takkatraavi ka tuudsammast, läits sinder miilest är kiire eloksega.
A noo iina, korea jne resto ommaki säändsit pirakit portse täüs, et vähämbä süümägä inemine piä suuremba osa kotto kaasa tarima järgmese päivä õgimisess. Ise kõrduvade viinduda saanu, kõik noo Chopsticki, Golden Dragoni nink muu Mandarini läbi käüdü.

A.I.V.O. ütles ...

Oojaa...
Kunagise "ZnFeTünni" muljed jäid mul küll vast lahjadeks või on mu magu aja jooksul niivõrd kokku kuivanud või on see erinevate riisitoitude eripära?
kst

Ulf D. Mortum ütles ...

Ütleme sis nõnna, et egä Pang es olnuki tuu "peris" iinlane. Pigemb "ülleminek", et noo va "idajewrooplase" kah tasapisi arjussiva säändse idämaisemba mekiga. Küll arjuva ka suuremba portsu nink süügipulkiga ;)
Mul suuremb tsura ka joba peris osav pulkiga süümä :D

A.I.V.O. ütles ...

Olen küll proovinud trummipulkadega vähe harjuda, kuid mis teha - sõrmeliigesed lähevad krampi.
Nõnda, et ma pea ikka leppima lusika ja kahvliga...