10.7.16

Oli see unes või ilmsi?

Peale seda, kui Raisakull oma silmamunanditega on ära näinud mõningaid kuulsusi, on ta millegipärast hakanud nägema ka hallutsinatsioone.
Ja seda kõike ilma mingite psühhotroopsete droogideta. 
Mõnda aega olid jänkid vaatevälja ilmunud, siis möödunud nädalal nägi Raisakull Tapal olles sakslasi - ilmselt tulivad viimased oma soomukitega Sinimägedest – suunatulesid neil masinatel polnud, sest miks nad siis ikka komandotornides neljakümnendate algusaastate moodi sauadega vehkisid. Raadioside neil vist ei rundfunganud...
Ei old Raisakullil rohkem aega sakslaste kolonni eriti kaeda, vaid tuli ehitusmaterjalide poodi astuda. Ostud sooritatud, hakkas Raisakull kodu poole väntama.
Osa kolonnist oli tee serva võtnud mingil põhjusel.
Peab tõe huvides ärr mainima, et Raisakulli kondiaurumasinal pole ka suunatulesid, kuid ega sellest olnud miskit, vastutulijaid ärr ootamata kihutas Raisakull sellest kolonnist mööda.
Mingisugune kirsipunase baretiga asjamees tahtis küll miskit mögiseda, kuid Raisakull hüüdis tollele nagu möödaminnes: „Halt! Ihh pinn ain groosse tummkopf! Tanke söön!”

Ega jah, nõukogude-aegse kasvatusega indiviidil on kuidagi harjumatu mõtelda: löödi ju sakslased Teises Ilmasõjas... pardoon Suures Isamaasõjas puruks – näe, ikka on nad tagasi...


Kommentaare ei ole: