12.11.09

Metsakiisu lähetamisest...

Täna kaedes kõrvadega raadiumit, kus oli usutlus Juraliidu Persedendi ametikoha saamise võimalikkust või võimatust.
Et meite maa on nõus panustama Metsakiisut sellele ametikohale, seda ruotslaste abiga. Meenub mulle siiski, et keskine Poola krahv või padrun oli esimesena sellele tulnud. Rahvusvahelises plaanis, ma mõtlen. Ehkki Metsakiisut on sinna Juraliitu kõrgeima ametikohale pakutud varemgi meite valitseva kliki poolt.
Aint, et taolisel teotsemisel tekib siin vaakum. Noh, võimuvaakum.
Tollele oleks pidand siiski ennem ajudes sorima.
Et Metsakiisu nüüd Vabariiki teenib, on tema tahe ja saatus.
Me ei tohiks nurruvat Metsakiisut Jurasaapasse lähetada. Lihtsalt ei tohi sel asjal juhtuda. Ei tea ju, mis tõved ja taudid seal Juraliidus levivad.
Eriti ohtlikud tõved avastati sotsidel, kes unusta(si)vad, mille ja kelle nimel nad siiski Juraparlofonis omale nutsu taskusse pistavad.
Näh, ega kusikud paremad ole: vaevalt sai plönni naine viljapeksumasinast eemale, kui juba on keskine romantilise meelelaadiga neeger vai kahvanägu ligi karanud. Nüüd on teine kui musulmani vastand: mitmemehepidaja. Tia, kas loodab taivasse saada?
Et vältida ses olukorras skandaalseks kujunevat stoorit, mis seisneb puhtaverelise kusiku rõõnamises, teen ettepaneku hoopis plönn saata Juraliidu Perseediumi esimehe kohale. (Hoiab vähemalt silma peal elik puhtatõulisena omanimelist tekkivat järglaskonda. Muidu pärast seleta rahvale, kus ta oli, kui abikaas mister Tõmmuga voodis aeles. See on häbiväärse häbeme ots.)
Siin kaaluvad plussid miinuskraadid ülessegi.
Esiteks saab Reval lahti hullumeelsest minakesksest meerist ja teiseks on Juraliidu kodanike kokkukraabitet rahasummast nutsu riisumine sealmail tavaline bisniss.
Kolmas aspekt pole ka vähetähtis, kuna plönni nimi kõlab ju muinasjutuliselt – tsaar Saltaan.
Eriti tekitab see äratundmisrõõmu kohalikule viiendale kolonnile nii meite vabariigis kui ka mujal Jurasaapas.
Õige mees Juraliidu persedendi kohale olekski kusikuplönn.
Ainult öelge palun, kust kuradi päralt me talle ordeneid muretseme. Meite Metsakiisu on vähe kitsi selle koha pealt, ehkki Rauakolakas sellevõrra lahkem oli.
Leonid Iljits Brežnev käis tolle tarbeks opilaualgi ära – lasi vasakut õlga pikendada, muidu ei mahtuvat kulinad enam rinda kõlistama.

Uhkusena nendin, et seesinatine sissekanne kannab 100-verstalist miilipukikest.
Olge te tänatud, et mind ära suudate kannatada.
Samas olete oodatud väikesele piduõhtasöömaajale koos suurema laari õllevaatide ning vanade veini-konjakiputlite avamistega.

Ah jaa, plönn, kui sa seda kõike eelnevat lugema juhtusid, siis teadmiseks, et linte siin läbi küll ei lõigata.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Just, saadame Metsakiisu asemel Plönni sinna ja eestis on puhtam muretum ja kuivem tunne :)
Mina kah sinuga mestis :)

A.I.V.O. ütles ...

Ehk siis kutsume rahvaalgatuse korras kokku referendumi-laadse kollokviumi, mille otsusel viime vägisi, kui muidu ei saa, plönni Brüsselisse oma naist valvama...
:)