8.6.16

Õllesupp

Ma tean, et nüüd tuleb mu suunas tohutu peavangutuste ja etteheitvate pilkude laviin.
Et raiskan hea koduõlle ärr.
Aga too läheb iga päevaga aina kangemaks, võib-olla paneb paugu ka kirja – vaat siis on põhjust kurta õlle raiskamise eest ning kiruda sooja ilma, mis pani korgi lendama.
Aga nüüd asja manu:
4 klaasitäit õlut tuleb kuumutada (mitte keeta! - mul läks see moment üle jala)
Sel ajal, kui õlu kuumab pliita peal, tuleb neli muna suhkruga vahustada...

Allpool on originaalretsept kuuevarbaliste elik leedukate varasalvest:

Õllesupp (ALAŪS SRIUBA)

3½ – 4 klaasi õlut, 4muna, 3 – 4 spl suhkrut, ½ – 1 tl soola, 3 – 4 spl hapukoort, 200 g juustu.
Õlu kuumutatakse. Munad vahustatakse suhkruga heledaks vahuks, kuum õlu valatakse munadele ning segatakse, maitsestatakse soolaga. Lauale andmisel pannakse supisse hapukoor.
Juust antakse lauale supi kõrvale piklikeks tükkideks või kuubikuteks lõigatult.

Allikas: Salme Masso „Rahvaste toite” 1975

Täiendus originaalretseptile – arvasi, et muidu tuleb väga vedel lurr, lisasi peeneks lõigatud kardulaliistud ja pipart kuigipalju.
Ja kasutasi poeõltsi asemel koduõlut.

Maitsel põld häda miskit, aga välimus meenutas küll okset.
Ärge siis väärt kraami minema visake, suruge see ülespoole pulbitsev seedetalitus maha ja nautige. Just nõnda nagu mina seda tegin.


Kommentaare ei ole: