Ma tean, et nüüd
tuleb mu suunas tohutu peavangutuste ja etteheitvate pilkude laviin.
Et raiskan hea
koduõlle ärr.
Aga too läheb iga
päevaga aina kangemaks, võib-olla paneb paugu ka kirja – vaat
siis on põhjust kurta õlle raiskamise eest ning kiruda sooja ilma,
mis pani korgi lendama.
Aga nüüd asja
manu:
4 klaasitäit õlut
tuleb kuumutada (mitte keeta! - mul läks see moment üle jala)
Sel ajal, kui õlu
kuumab pliita peal, tuleb neli muna suhkruga vahustada...
Allpool on
originaalretsept kuuevarbaliste elik leedukate varasalvest:
Õllesupp (ALAŪS
SRIUBA)
3½
– 4 klaasi õlut, 4muna, 3 – 4 spl suhkrut, ½
– 1 tl soola, 3 – 4 spl hapukoort, 200 g juustu.
Õlu
kuumutatakse. Munad vahustatakse suhkruga heledaks vahuks, kuum õlu
valatakse munadele ning segatakse, maitsestatakse soolaga. Lauale
andmisel pannakse supisse hapukoor.
Juust
antakse lauale supi kõrvale piklikeks tükkideks või kuubikuteks
lõigatult.
Allikas:
Salme Masso „Rahvaste toite” 1975
Täiendus
originaalretseptile – arvasi, et muidu tuleb väga vedel lurr,
lisasi peeneks lõigatud kardulaliistud ja pipart kuigipalju.
Ja kasutasi poeõltsi
asemel koduõlut.
Maitsel põld häda
miskit, aga välimus meenutas küll okset.
Ärge siis väärt
kraami minema visake, suruge see ülespoole pulbitsev seedetalitus
maha ja nautige. Just nõnda nagu mina seda tegin.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar