27.3.15

Raisakulli nädal


Seesinatine nädal üllatas Raisakulli üsna meeldivate teostumistega.
Esiteks käis Raisakull millaski nädala alul maakonnalinnas, astus sisse kohalikku politseimajja ja küsis endale vaba koikut puuris. Aga sealt soovitati tal siiski ennem kohtuskäik ette võtta. No Raisakull siis mõtleski, et lööb sellesamuse politseametniku lõusta rulli ja akna ka kindluse mõttes sisse, siis saavat tasuta küüdigi. Ilmselt tajus näitsik, et miskit on plaanis tema vastu ja eemaldus siukse näoga nagu keegi teda hüüdis. Raisakull jõudis veel küsida, kuhu suunda ta ikkagi hoidma peaks, et jõuda kohtukullide manu, viibati talle kätega umbmääraselt, peaaegu samamoodi nagu mingisugune kuri-aadu kunagi žestikuleeris. Kuna Raisakull ei saanud riigipoolsele priile ülalpidamisele, siis järeldas ta üht, et nende „sinivalgete kitsede” tallilatritesse on suur tung, võiks öelda, et lausa topeltverstapikkune järjekord tekkimas, siis loobus Raisakull sellest plaanist. Laiskus, mis muu see seletus olla saab. Liiatigi pole Raisakullil võhma ja viitsimust oodata, millal suvatseb järjekord temani jõuda.
Teiseks, määrati Raisakullile mingi hullupoolne rasvumiseprotsent. Kui seni sai Raisakull hakkama viiekümnega, siis nüüd tuleb hakkama saada seitsmekümnega. Järgmiseks küpsetatakse Raisakull vardas ärr? Vot ei teagi, sest Raisakull ei julgenud suud lahti teha – äkki lüüakse sealsamas maha ja aetakse tuline ora tagumiku kaudu sisse – niivõrd näljased olivad otsustajad.
Kolmandaks teenis Raisakull mittemidagitegemise eest väikese palgatõusu põhimõttel - istu kodus ja ära sega teisi – millega ta siiski ei nõustunud, vähemalt mõtetes.
Neljandaks sai Raisakull oma puulõhkumisega ühele poole nõnda, et ei rünnanud kogu selle vehkimise aegu teda verejanuline kirves ega nõudnud lepingu verega uuendamist.
Viiendaks lasi riigikassa maamaksu kolme näruse rubla võrra alla – nüüd jääb kohalik vallaviletsus küll nälga. Aga kes käskis neil eksponeerida oma lollust – hirmkallis kohviaparaat uhkeldab vallamaja eeskojas...
Kuuendaks ostis Raisakull vähe kergema sae okste laasimiseks – viis vana logiseva sae ja sai kubatuurimahtu hinnast alla. Ja pealekauba anti kaasa pudel uimaseksajavat törli vahulimonaadi. Kuna Raisakull sellist jooki eriti ei hinda, siis käis ta poes kangema kraami järel. Sedasamust „Tullamore” nimelist „djuud” oli hea libistada iga tööpäeva lõpus. Horts olnuks sooja ilmaga liig kange - see oleks juba puhas raiskamine...

Kommentaare ei ole: