1.4.15

Raisakull on elu sunnil sümbiootik (mida see sõna ka ei tähendaks)

Viimati Revalis tolgendades leidse jälle kinnitust ütlusele, et inimloomaaed on väga kirju.
Nimelt Revalist ärrtulekuks valisin Elroni kiirporgandi seepärast, et ehk on sellele vähem reisilisi ja ma mahun oma kondiaurumasinaga peale.
Aga...

30km on mõnele ikka kättesaamatu kaugus, mida annab vändata oma viis-kuus tundi, kuigi mõni ei saa nahkagi selle distantsi läbimisel alla tunni ajaga soojaks rebitud. Inimloomi on ju erinevaid...
Mis siin rääkida hädisest viiest-kuuest kilomeetrist, mis Baltijaama ja Ülemistet lahutavad.
Baltijaamast tuli Tarbatu-suuna liini kiirporgandi peale veloajureid üksjagu, et see väikene uberik sai konksustatud ratastest hõivatud ja ülejäänud viis-kuus pidid oma kaherattalisi toetama oma kehaga. Jah, ma saan aru, et Revali tasuta transport tuleb ärr kasutada maksimaalsel viisil. Kuid selle asemel, et vändata oma tee maha Baltijaamast Ülemistele, on nemad ikka väga mugavad sellid, kes rattaga rongi peale kipuvad. Igal juhul Ülemistel, pärast laiskade vänturite lahkumist, tuli peale kaks rattaga selli ja ühele oli konksu otsa ruumi jäänud. Mu mõttemülgas tegi kiire järelduse – kui seesinatine rongisõit olnuks tasuline, siis vaevalt need rattaomanikud või -vargad porknalaadse rongiga Baltijaamast Ülemistele sõitnuks.
Ülemistelt oli järgmine peatus juba Tapal, kus mina oma kondiaurumasinaga maha kobisin ja sellele hääled sisse lõin ning kodu poole väntasin. Maakonna liinibuss oleks läinud alles paari tunni pärast... 

Saage palun aru, kui sõit on üle poolesaja versta, et siis püüan kombineerida oma linnaskäiku ratta ja rongisõiduga, sest omnibussiliin Revalisse võeti juba küünlakuu alul käigust ära – nõnda ongi mul ainuke võimalus linna pääsemiseks kasutada jalgratta ja rongi sümbioosi.



Kommentaare ei ole: