9.6.10

BlogKok kõlab kui Bangkok... (Juhul, kui Revalist asja ei saa!)


No nõnna siis!
Jääb siis Reval oma Nõmme kõrtsudega peale, enne kui ma siin Tarbatu kõrtse plaanisin üles hakata lugema.
Ei noh!
Ikka valikuvõimalus peab olema.
Ei pea ju edasi-tagasi tolgendama nende söömakohtade vahel.
Sellegipoolest mainin ehk ärr, et Tarbatus om ühel teatud kohal kolme ruutversta peale hulgem kõrtse koos.
Ja pealegi, kui paar nädalat hiljem on siuke suur üritus tulemas nagu seda om Tarbatu Hansapäevad, siis tõepoolest, taolisel juhul jäägu asi Tarbatu-suunal katki.
Kui just üritust hansakatele ei lükata...
Edasine (kaldkirjas) jutt on teoreetiline linateos.
Ise ma oleksin näinud ülima hää meelega, kui „Bangkoki BlogKok“ oleks alguse saanud üle maailma tuntud Tarbatu õlletehase A Le Coq'i väravast. Teeksime väheke meeleavaldust, protestides kalja, õlle ja siidri hinnatõusu vastu ja nõuame mõdu tootmisse toomist. Nii satuks meite väike rohkearvuline (b)logardite seltskond üleilmsesse meediasse. Just nii, nagu Ninataga oma unistustes ette kujutas. Ma usun, et ka filmiblogardid ühineksid meitega.
Pärast seda, kui hääled kähedaks karjutud ja ellujäänud korjavad rängemalt haavata saanud blogijate riismed märulipolitsei valvsa silme all kokku, lonkame kõik nagu üks verevendade-õdede pere Tähtvere pealt alla linna – ainult mäest alla minek, kus hüva kätt tegutseb punases telliskivimajas kõrts nimega „Krooks“, kust saab kindlasti esmaabi märjukese näol.
Kui suled kohendatud, saame edasi kulgeda linna parimasse kohta
– raekoja platsile, kus saab olukorda hinnates platseeruda „Suudlevates Tudengites“ ja kõrval asuvas „Maksuametis“, mis millegipärast kannab nüüd nime „Sõprade juures“.
Või siis Püssirohukeldri suunal, teele jääb selline tore kohake roheluses Pirogovi plats, kus tudengid riigivõimu kartmata kergeid jooke manustavad. Kui kellelgi on minevikust jäänud tallele tudengipilet, igaks juhuseks võiks seda kaasas tarida.
Reaktori suunas minnes satume mafioosode lemmikkohta „Ristiisa“, rajale jäävad mingi videostereoloungebar, india restoran... 
Kes aga kardab kantpäid, need võivad kapselduda „Vildesse“. Paar aastat tagasi kandis koht nime „Wilde“. Sinna teise korra pääle mahutaks tegelikult suurema seltskonna ärr küll. 
Expresidendi tänava kaudu minnes jõuame sellisesse kohta nagu hiina resturaan „TsinkPlekkPang“. Peris hää tasuta trummipulkade saamise koht...
Tegelikult vanalinna alllinn on söögikohti täis.
Oma paaripäevaste retkedega lihtsalt ei ole jõudnud neid kõiki külastada.
Linke ei hakanud seekord lisama, ehk tarbatulased ise seletavad täpsemalt, kus on soodsam, milline wifiareaal kuskil om.
Jne...

2 kommentaari:

Bianka ütles ...

On jah neid kõrtsusid meitel üksjagu, aga kui mõtled istuma minna, siis nagu ikka pole seda õiget...

Kui ilm ilus, siis raeplatsis pea ükskõik, kelle varju all istuda. Aga nagu ma üllatuseks avastasin, on sel kevadel õlu ütlemata odav. Mina ei mäleta, millal viimati 25 krooni eest 0,5l. Alekokki sai.

Kui Õlletehase juurde meeleavaldusele minek oleks, siis mul oleks oma loosung kaasas. Et miks pea-aegu üheski Tartu kõrtsus pole Tõmmu Hiidu menüüs??? Kuigi see sõltub kõrtsipidajate maitsest, võiks Õlletehas ise ka rohkem peale käia. Et oma linna värki peaks ju toetama ja kõik alekokid võiks ikka selle linna kõrtsude menüüs esindatud olla. Pole neid ju nii palju sorte.

Novott, siin ongi vastus, miks mulle sobivaid kõrtse vähe on... Revalis ma ei unistagi, et nad minuga arvestaksid. Kuigi mõnikord olen üllatuse osaliseks saanud sealgi.

A.I.V.O. ütles ...

Mnjaa, kusjuures kolm aastat tagasi oli mu mälu järgi Buldogis küll seda va Tõmmut Hiidu, kui sai seal veel viimati enne ärrtulekut Revalist veidi istutud... Nõmmekatest blogijad võiksid uurida, kas nüüd ka on Tõmmut kõrtsi külmkapis. Kui ei ole, siis antagu käsk kätte, et on tulemas inimesi, kes heameelega Tõmmu Hiidu pruugivad.;)