20.3.15

Hüva talve lõppu

Pidid mingid vägevad virmalised vehklema? Mina ei näinud ühtegi, kuna magasin peale väsitavat kirveviibutamist oma koikus. Aga see-eest nägin päikesevarjutust kaks korda - siis, kui pilved päikest varjutasid ja nati hiljem varjas jultunult mingi kerakujuline taevakeha osaliselt meile lähima tähe.
Zeus, sa näed ja ei mürista!

Kui vanasti sai vaimulikke süüdistada päikese ärrõgimises, siis tänapäeval saab virmaliste süüks panna Revali seakarja elik rae liidrile mingisuguse haiguse külgepookimise. Seda enam, vanarahva uskumuste järgi pidi peale virmaliste hullumeelset tulevärki saabuma suur sõda või katk.
Üks uskumus olla veel, aga see on juba laulu sisse raiutud.
 Juba lapsepõlvest peale ma teadsin,
 et kevadel valget liblikat näha ei tohi.
 Siis suvi tuleb kurb, suvi tuleb käsikäes leinaga,
 aaa, ma poleks seda tahtnud uskuda.
..
Valge liblika suvi
J.M.K.E.

Ja paraku ma nägin noid valgeid tiibadega röövikuid.
Õnneks algab õige astronoomiline kevad alles homme...

4 kommentaari:

TwD ütles ...

Ma ka magasin enamus suuri taevasyndmusi maha. Lohutasin ennast sellega, et neid virmalasi sai P.-Norras kunagi nähtud kyll. Oi, see polaaröö oli muidu igav aeg. Isiklikult mulle saabus peale seda ilus 12 aastat rahu-ja önneaega. Nii et kust maakera punktist vaadata :)

A.I.V.O. ütles ...

Samas võin öelda, et pole kaotanud ma midagi ega võitnud...
Aga mis mulle meenub selle virmaliste vehklemisega, on "Trifiidide päev". See on üks ulmeromaan, kus inimkond ühte geenimuundatud(?) taime haibib ja peale taeva pakutavat värvidemängu jälgides pimedaks jääb...

TwD ütles ...

Eks ka Monsanto kaugem eesmärk ongi inimkonna vähendamine...

A.I.V.O. ütles ...

Ega Monsanto üksi ole...