18.3.15

Raisakull on loodussõbralikum kui mingi troll seda suudab olla

Raisakull käis nädalavahetusel küla pääl. Täpsemalt siis suures linnas nimega Reval.
Porknast väljudes, ootas Raisakull perroonil rahvamassi vähenemist, et siis oma reisisiht paika rihtida. Minnes Balti jaama Tummpea-poolsele küljele rahuliku sammuga talutades käekõrval oma kondiaurumasinat, jäi Raisakull poolel kõnniteel juhmilt seisma. Üsna pea valgus õel irvitus kurbtusest vaevatud Raisakulli näolapile, mil ta luges algul valesti trollide külgedel kirjet KESKERAKONNASÕBRALIK, mis teisel lugemisel taandus hoopis KESKKONNASÕBRALIKuks, misse Raisakulli ajudes muundus mingiks salajaseks agentuuriks CentralFrogFriendly' ks kätte.
Et Raisakull ei soovinud Revali linnaviletsuse või mupo kuldsponsoriks hakata (liiatigi pole ka seda va rohelist isikustatud kaartigi), siis hüppas ta hoopis oma kondiaurumasinale ja sõitis sama tee sisuliselt tasuta ning tervislikumalt maha.
Aga sellest nõndanimetet keskkonnasõbralikust trolliliikumisest Raisakull küll aru ei saa - traati mööda tuleb ju suht odav põlevkivielekter, mis on vähesel määral segatud rohelise energiaga, mis parseldatakse maha jubedalt kalli piletihinnaga.
Ühte võib Raisakull küll käsi südamel öelda, et linnad on kurjast vaevatud - määravaks jäi inimloomade tusane ilme hoolimata ilusast päikesepaistelisest ilmast. Raisakull tajus veel inimloomade kõrgendatud tõrjumist, kui ta üritas mõnele tusklõustale mingit lõbusavõitu võllanalja rääkida.
Võib-olla on see mingi viirus, mis Ülemiste veefirmas pihustatakse torustikku, mida revallased joovad? Peale seda linnaskäiku olen ma kah nagu tühjaks pigistet sidrun või sombi, vähemalt hommikuti ei saa ma end liikvele aetud. Samas pealelõunased ajad on tegusalt viidetud.

6 kommentaari:

TwD ütles ...

umbes nii ta möjub jah

A.I.V.O. ütles ...

Mõjub, ja kuidas veel - põen siiamaani oma möödundnädalast linnaskäiku! Hirmus...
Ja sooviti, et ma linna jääksin ning seal mingi töökoha otsiksin! Otseselt seda just sõna-sõnalt välja ei öeldud, küll aga vihjamisi...
Ma ei hakanud lubadusi andma, kuigi ühe suurpoe väratisest lugesin kuulutust, et vajatakse müügitegelasi. Kardan, et ma jään seal umbses ruumis magama. Kuigi mu sisetunne mokkamööda mainis, saaksin ma seal hakkama küll...
Küsimus on selles, et mina, kes ma olen maaõhuga harjunud, miks peaksin linna saastunud luhvti sisse ahmima?
Ja teine küsimus tõstatub selles valdkonnas, et vajatakse igati füüsiliselt tugevaid härrasid, mis on ka õige suhtumine tööandja poolt, kuid mina oma nõdra kereehitusega ja vildaka mõtlemisega ei sobi nende meeskonda.

TwD ütles ...

njaaa...
miskit looduslähedast käsitööd äkki oskad teha? hinnatud kaup.

A.I.V.O. ütles ...

Nojah, see oleneb ju vaatevinklist - mis ühele on hinnaline kaup, on teisele tähtsusetu rämps...
Igatahes on mu ajutegevuses märgata pidurdamisi, no lihtsalt ei jõua pärale, mida ma tegema peaksin, et end ära elatada - huvialasid on ka mitmeid.
Paslik diagnoos oleks ehk selline - pea on laiali otsas!
:D

Ulf D. Mortum ütles ...

Kon man, olle' isi tähäldänü', et tollest aast, ku maantii viirest vähä kaugembale kolisi', om tervuss ulka parembass lännü'.

A.I.V.O. ütles ...

Millegipärast mõned koolivennad on väitnud, et siinkandis on nii hea olla, et nemad polegi oma elu jooksul isegi kuu ajaga nii väljapuhanud kui siin paari päevaga. Mingi energiasammas olevat siin...
Mina pole aga siin mingit energiamonumenti näinud, tunnetamisest röökimata.