16.4.15

Täna...

Jah. 
Täna võtsin sae ühe ja kombikanistri teise käpa otsa ning kadusin puude vahele ärr... 
Aga siis metsa jõudes tõusis tuul ja raputas kõrgeid latvu siia-tänna - raske koolipõli keksis seda kõike kaedes ajukäärdudest esile: 

Noor Raisakull ei ole alati olnud paipoiss, nagu mõnele võis tunduda. Kord oli ta intris hakkama saanud ühe vägiteoga, mille tagajärjel toona üks eriti tige kasvatajatädi Raisakulli korralekutsumiseks sakutas juustest nõnda, et karvad lendasivad ja Raisakullil tekkis sellesinatise sakutamise tagajärjel mälukaotus. Ja kui nüüd küsida, millega siis noor Raisakull hakkama sai, siis tuleb minna kalmistule ja küsida tollelt eriti tigedalt tädilt. Muidugi juhul, kui te ta üles leiate... 

Noh, ja nüüd vaadates, kuis tuul puid sakutab, tundis Raisakull oma kiilakas peanupus koolipõlves kogetud juustesibulate väljarebimist. Ai! see pani Raisakulli silmad valust kipitama ja kodupoole vantsima - töötahe oli kuskile haihtunud. 

Eelmise kuu alul sai muretsetud kergem saag okste laasimise jaoks, kuigi sellega saab ka järgata, ei hakka ma selleks otstarbeks seda kasutama - tolleks jääb ikke vana hea Husqvarna55.
Proovisin hoovi peal palke nottideks saagida kasutades kahte saagi kordamööda - uus saag vajas sissetöötamist. Ei uskunud mina, et selle viie liitri kütusesegu läbisaagimine kuu jagu aega võtab.
Sestap käisin uue saega ka küla peal küttepuid tegemas.
Andsin veel vanaperemehele ka proovida, kuis istub?
See proovis ja küsis ühe tankimise aegu, et kas nii tihti tulebki seda tankida?
Ma seletasin, et kui vanal H340-l oli paak pool liitrit, siis sellel mudelil on väiksem - ca kolmandiku liitri jagu. Ehkki ketiõlipaak on ikka sama 0,25 liitrine. Ajaliselt teeb ühe välja, seega - uus saag peaks olema vähejanusem elik säästlikum.
Teate küll seda protsessi, et üks asi viib teiseni ja möla jätkub kauemaks... Ja loll pidi see olema, kes vabandusi ei leia.
Nõnda, lõppkokkuvõtteks ütlesin, ega inime robot ole, et pidevalt tööd vehib teha - vahepeal peab puhkama, selga sirutama, viilima jne.

2 kommentaari:

Fotostuudio Tallinnas ütles ...

Väga mõnus blogi, edu ;)

A.I.V.O. ütles ...

Muidugi on see väegade mõnus plööga, võiksid edaspidigi lugemas käia, kuid millegipärast Sa enam ei käi...