30.6.15

Nädal sümbioosi galaktikas

Hehh...
Nüüd oleks vast õige moment kiire libiseva ülevaatega sellisest androidkühvlist nagu galaxy xcover2 nimelisest isendist, mis anti mulle kasutamiseks. Pilditegemisest ma juba siin röökisin, samuti üleüldisest nuhkimisest.
Allolev illustratsioon oli algversioonis üpris kahvatu, siis tõmbasin masinasse sammsungi enda galaktikapoest fotoredaktori – tollega sai veidi parema ilme anda ning raamigi ümber munsterdatud, aga ta kurat salvestas pange-faili. Nii pidin selle üle käima digiKamiga, et lõpptulemus saaks üsna pekiseks...

Siiski ei saa ma sellele pihta, kuidas androidsüsteemis mälukaardile saaksin installida mingeid rakendusi, sest masina enda mälu karjub kogu aeg, et ei ole võimalik rakendusi aparaati installida.
Tapal käies ostsin ühe lisa manuliseks – küüneka, mis peaks mahutama ikke ilgelt palju bitte.
Vaikimisi lahtised lahendused käisin enne läbi – vastavalt siis minu arusaamale keerasin mõned sätted kinni. Vähemalt niipalju ma targem/lollim olen – sünkroonimine kinni pigistada enne netiühenduse avamist. Minugipoolest võiks see sünkimise teema olemata olla.
Ahjaa, mul tahab see G+ kogu aeg vaikimisi numbriks panna aegunud simpli sim-kaardi numbri, et siis helistab sellele, kui too peaks punnu pistma. On ikke arusaam...
Siiski-siiski, leidse G-poest err vidina – nüüd on pihuteler olemas. Rohkem äppe ei mahtuvat, nagu eelpool öeldud – sisemälu olla joobnud olekus elik jummelist täis nagu praaka õginud orikas. Tegumihaldur ei oska muud soovitada, kui mõningad rakendused likvideerida...
Aku vastupidamine on ühesugune – vahet pole, kas energiasäästu mehhanismus on sisse lülitet või mitte.


Kokkuvõtteks naapalju, et kui paarist ööpäevast kauemaks kuskil ära olla, siis valin ma vana hea Symbianiga Nokia. Lisaks aku vastupidamisele on ta mõnevõrra kompaktne.  
Mu nädalane võrdlus Nokia ja Samsungiga ütleb mulle üht - esimene nimetatu oleks võinud paar aastat rahulikult edasi eksisteerida oma Symbianiga, sest nii nagu mina oma kogemusest lähtun, on Nokia aku toimivuse koha pealt kaugel ees igasugusest jänkide kontrolli all olevates lollvaramasinatest.

Aga noh, kellelgi oli vaja hirmsat moodi sõltumatu tootja turult minema puksida.  

4 kommentaari:

Aarne ütles ...

Ma arvan, et sa otsid valest kohast. Äppe saab ikka telefoni installida aga pärast saab need mälukaardile edasi kantida.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droidware.uninstallmaster aitab jälgida, millised asjad telefoni käivitades käima pannakse, äppe mälukaardile ajada, üleliigseid eemaldada, jne.

A.I.V.O. ütles ...

Sul on õigus - valest kohast. Aga seda ma ei teadnudki, et saab installitud rakendusi hiljem mälukale kantida, kui tänu su tagasisidele hakkasin veits teisipidi mõtlema ja hoolikamalt uurima kuni leidsin võimaluse pildid mälukaardile eskortida.
Üldiselt ma niipalju uurisin noid "play kiosk/muusika/filmid/mängude" pakutavat ning leidsin, et neid mul vaja ei lähe, kuigi Googel neid mu aparaati sisse surus, ma küll üritasin nendega mitte nõustuda, siis ma arvan, et deinstallin need lähimal ajal maha - saan vaba ruumi manuliseks.
Kuid enne veel küsin teadjamate androidikasutajate käest üle, ehkki tean, et kui masina tarkvara pekki keeran, on mul alati võimalus uuest alustada tänu lähtestamisele.
samsung tahab, et ma veel ühe konto teeksin, sedakorda nende poes.

Ulf D. Mortum ütles ...

Mes pange-vailil ädä? Vähämbäste mu endä silmamõõdu perrä om tolle kvaliteet paremb ku jpg. Ku muduki nimmetedu silmamõõt lihtlabakuliselt ommiga täidsä peetin ei olle.

Muusääs, tuu reCAPTCHA vai reekapstas om peris ulluss lännü. Tahetass, et mia valiss vällä pildi', määndse pääl omma tanumasildi'? Kon man, pildi' isi omma nõnna udusse', et sääl või olla mes tahes, kasvai üte koivaga Saviplönn koskil kuu pääl.

A.I.V.O. ütles ...

Ju ma rohkem harjund selle pekihvailiga.

Mulle endale näitab ka seda lolli kapsast, aga ma juhmilt ignoreerin seda - kuna ma tean, et ma pole "tööline", siis ma ei pane sinna linnukest kirjagi ja saan ilma silmamune lõhkumata oma kommid kastidesse lüüa.
Olen küllalt teinud kõik selleks, et plooga külastajatel kergem ja mugavam kommida oleks, aga mingil ajahetkel "omlett" või "munandisoust" (heal lapsel ikka mitu nime) paigutab jälle taas ja taas selle kapsaidioodi lolle püüdma, ilmselt bloggerikeskkonna tarkvara uuendamise aegu.
Ma enam ei viitsi ka mööda menüüd kolada...