21.8.15

Taaskasutuse hõlbustamine

Kui Tapa Linnahaigla omal ajal Amblast vehkat tegi, jäi enamus Wehrmachti hospitaliinventarist lihtsalt laokile. Ilmselt tollest või veidi hilisemast ajast, kui Amblast üldse haigemajateenus ärr kaotati, jõudis üks kokkupandav reformvoodi meile, mine sa võta kinni, millisel teel – vehiti sisse, osteti või lausa pakuti ilma tasuta, et kuule ole nüüd hea inime, vii see asi siit minema – pole kelleltki ka enam küsida. 
Kuna asi eriti ruumi ei võtagi, jalad tõmmatakse ju kõhu alla, siis elumaja pööningul ta aastaid vedeleski, ja samas ka raskust tal eriti polegi, saigi põhiliselt liivasõelumisseks tarvitatud – poolteisemeetri pikkune laud nagu hoidis ta enamvähem paigas.
Sai siis uus ülesanne talle määratud sel ajal, kui liivasõelumist ei ole plaaniski.
Eelmistel aastatel sai voodil sibulaid kuivatatud, aga põhimõtteliselt oli siis tegu igahommikuse laotamise ja õhtul kokkukorjamisega, misse meenutab turul olemist. Sel aastal aga mõtlesin automatiseerida oma tegevust, et ei peaks sibulaid hommikuti kärult voodile laotama ja õhtuti jälle kärru tagasi tõstma...
Lammutasin kevadel kunagi isetehtud sõnnikukäru laiali.
Seisid need rattad niisama võlli otsas, kuni õige aeg kätte saabub. Siis millaski suve algupoole monteerisin sinna võllile vana hobukultivaatori, mis taheti aastaid tagasi emexisse viia, mille ma edukalt kõrvale nihverasin, rattavõllikronsteinid.
Nüüd oli aeg küps selleks, et see hospitalivoodi rattad alla saaks. Selleks oli vaja kahte kahe-ja-poolemeetripikkust kergemat sorti torusid, milled ma laudalakast alla toimetasin.

Mis nüüd viga igal hommikul sibulaid päikse kätte päevitama kärutada.


Kommentaare ei ole: