14.12.15

Neil päevil

Nojah, neil päevil oli keegi mulle saatnud kutse kribada pookstaavid mingisugusele petitsioonile, kus kirjas nõue riigikogu isikkoosseisu vähendamiseks poole võrra.
Uurisin seda veidi ja lõpuks ei osanud ärr imestada, kui osavalt ikke inimloomi lohku tõmmatakse.

Esiteks polnud mingit algatuse tekitajat märgitud – seesinatine puudus peaks püstitama täieliku umbusumüüri. Lisaks läbinähtav selgitusepuue.
Teiseks – algataja pole korralikult läbi mõelnud, mida teha vabaks jäänud ruumiga? 
Kui seni sai optimaalse kuluga saaliavaruse köetud, siis edaspidi tuleb kaks-kolm-neli korda rohkem energiat sama ruumi kütmiseks hankida? 
Pange oma ajurakud tööle – sadaüks looma hoiab oma keskmise 37 kraadise kehatemperatuuriga aulas rohkem stabiilsemana kui 51 looma, mistõttu kütet kulub oluliselt vähem. Lisaks siia ka kõnede pidamisel tekkinud potentsiaalse energia muundumise kineetiliseks energiaks. Mida rohkem jahvatajaid, seda rohkem vererõhk tõuseb ja seda enam kuumaks miitinguruum köetakse. 
Miskipärast ongi rohkemaarvulises kuumust rohkem, et viib mõnel arugi nagu hiljuti Kiievis juhtus, et visati klaasitäis vett kõnet seganud eputaadile krae vahele, et see põlema ei läheks. 
Kolmandaks ei saa mina aru, miks just poole võrra vähendada? 
Miks ei võiks kõik sadaüks kuradile saata?
Siis saaks tühjalt seisva Tummpää lossi rajada isemajandava muuseumi, kus räiget raha makstes käivad ainult välismaised maksumaksjad nuusutamaks seda läpatand luhvti ning saamaks ideid samasuguseks evolutsiooniks – kuidas eestlased võtsid kätte ning puhudes nelja tuule suunas riigikogu kui institutsiooni, sellega koos kõik, mis iseloomustas tsentraalseid riigivalitsemissümboleid nagu sau ja õun elik piits ja präänik. Viimased sümbolid tähendavad ju kaudselt täidesaatvat kohtuvõimu ja ussitanud seaduseloomet.
Pole riiki, pole ka maksumaksjaid. 
Neljandaks – kuna ma ei tea võõrkeeltest miskit, siis hakkasin petitsiooni tähendust uurima. 
Ingliskeelne vaste andis millegipärast kriminaalse väikluse, prantsuskeelne aga väitis mingist väikeloomast. Muid keeli ei viitsinud tarbida, muidu arvatakse ekslikult, et ma mingi polüglott olen.
Viiendaks – sõna petitsioon juba viitab sellele, et ju see on üks pettasaamise tsoon.

Ettevaatust! Konn teel võib lömastada Teie mõistuse!

Sedakorda kõik.

Kommentaare ei ole: