26.8.10

Oli kunagi kassetiaeg...

Ehh...
Pööningul, tuhnides raamatukastides, otsisin tegelikult ühte raamatut stereofotograafiast, hakkas silma hoopis stereoraadiokassettpleier. Mis sai mu mälu järgi ostetud kuskil 16 või 18 aastat tagasi.
Tõin taskumaki alla, puhastasin suurest tolmust puhtaks.
Lükkasin prooviks patareid sisse ja ennäe: raadio hakkas tööle. Originaal-kõrvaklapid olid juba ammuilma õhtal, siis laenasin siidiipleieri nööbid. Mulle meenus ammusest ajast, et nööbid võtsid vähem energiat.

Siis meenus, et mul on kuskil ka hunnik kassette tallel.
Ju sai omal ajal ostetud, kui autorikaitseõigused veel ei kehtind.
Need olid koperatiivide ja tõsi ka, mu enda poolt lindistet.
Kamoon!
Otsisin ka need üles.
Kuradi palju on neid aegade jooksul siginenud.
Nüüd kuulan, kui head muusikat tollal tehti.
Õigemini – kui head musa ma tollal kokku ostsin.
Ja kas mu muusikamaitse on muutunud...
Pean tunnistama, et pole eriti.
Stagnatsioon?

4 kommentaari:

YksikHunt ütles ...

Muusika on nende peal küll hea, ainult kassetid ise annavad liig kiirelt otsad. Mäletan sedagi, kui sai kasseti seest kilesi välja kistud või siis sedasama kilet hariliku pliiatsiga kokku määritud, et kriuks kuulamist ei häiriks. ;)

A.I.V.O. ütles ...

Oleneb, mis linte kasutada sai.
Minu mälu järgi kriuksusid just nõukogude päritolu lindid - need määrisid hirmsat moodi ka helipäid. Kummaline et vene kassettmakid mängitasid neid küll ja küll. Hilisemal ajal pandi kassettidesse lääne lindid - need küll ei krigisenud. Küll aga venis AGFA lint kiiresti välja.
No ausalt öeldes, mul on siin lausa rariteete tallel: Jim Arrow&The Anachrones, Terminaatori "Lõputu Päev", mida ma pean tolle ajastu parimateks Eesti rocki stiilideks, millele tänapäevased koosseisud kuidagi vastu ei saa.

ÖöHulkur ütles ...

Indälgi hunnikas kassette kuskil vanas elukotuses alles, sai igast prahti umal a'al Plaadimäel vahetet platedelt salvestet. Kõik vanad metalimusa tipud jne...

Mis puutub Сделано в СССР kassettidesse, siis mu miilent nood pigem suisa kulutasivad helipääd, määrimine olli tolle kõrval tyhiasi.

A, ja Anachronesilt piäss mul suisa remaster-CD kuskil vedelema, ja vinyyl ka :D

A.I.V.O. ütles ...

Kurram, ma olen mitu korda soovind Anachronese LPd, aga kui kokku oleme trehvand, siis alati pole meeles olnd küsida...
Ehh, siis tuleb sul kõrvetada remaster-CD minu jaoks valmis ;)