22.8.12

Nagu mitme näoga...


Mmm.
Milline äikesevihma-järgne puhas osoonikas lehk.
Päike julges ka lõpuks piiluda pilveserva tagant.
Üks vikerkaar teise järel ajab taevakõminaid eemale.
Nagu kollid lambakarja.

Aga mul pole aega idüllitseda.
Nõud tahavad pesemist.
Iseäranis rasvased.
Toas on veidi tüütu seda toimingut teostada – pärast veel kuivata mahaloksunud vett põrandalt ja valamukapilt.
Rasvaste potsikutega ei taha ma üldse köögis mässata.
Seepärast pesen mina oma pannid-potid-taldrikud-kausid-kruusid väljas.

Kuna taaskasutus on ikka veel röögatumat tüüpi moeteema, siis mõtlesin välja kuivatusresti, mis sai neil päevil valmis tehtud ja igapäevasesse kasutusse võetud.
Niisiis, aidas kolades leidsin kunagise lillealuse jalad – lihvitud rõikadest-lippidest kokku klopsitet paari naelaga (kaks laia saepuruplaati paari kruviga hoidsid seda kremplit püsti). Nüüd on saepuruplated ammuilma kuskil taeva all omad otsad andnud. Kolades veel aidas, vaatasin kunagise gaasipliidi (misse sai ostetud hallil nõukogude perioodil, kui asjad alles hakkasivad dehvitsiitsemaks muutuma, kuid millega pold miskit teha, kuna toona balloonigaasi tarbijatena ei saanud maagaasile mõeldud düüse kasutada. No see mainitet pliit oli valmistet Tseasesku-aegses Rumeenias) kõhtu. Novot, sealt sain siis hea resti. Ega siin pikalt mõtlemist olnud, kui nelja katusekruviga sai see rest jalgade külge kruvitet. Asi hakkas ilmet võtma. Läksin lauavirna manu ja sealt tõin kaks ebamäärast rõikat et saaks ka vänderdavad jalad kindlamaks. Mõõdulindiga mõõtsin pikkused ja käsisaega saagisin parajateks teised. Puidukruvidega (4tk.) kruvisin need põõnad jalgade külge kinni.
Ei läinud kõigeks selleks rohkem kui veerand tundi.
Nüüd vaatan, et liig kena sai.
Värv ka külge saaks, on see ese lausa oober.

Jäin mõtlema, et sellel pagana jalgadega restil saab olema mitu otstarvet.
Mõnedki neist võin kirja panna.

Peale kuivatusresti söömalaud, kuuma ahjupoti jahtumisalune, sinna alla annab grilli asetada ja saab kaks korrust korraga vorste/kanu/tuhleid soojendada ning sokkide kuivatamisest ei röögigi...
Saab ka pruukida lillealusena.
Vähemalt ta ei paista massiivsena, vaid õhulisena silma.

Kommentaare ei ole: