26.8.13

Kollane värv on vist kullahinnaga

Täna käisin taaskord Tapal, ostsin lõpuks metsamehe kiivri ärr. Maksis teine 53 rubla. Punast värvi ja Jonseredi kirjad peal. Samas kõrval müüdi ka Husqvarna kirjadega oranži värvi kiivrit, maksis teine 58 ja pool rubla. Võrdlesime müüjaga neid munakoori veidi, vahet pole kui värv. Muidugi Husqvarnal oli ees logoks suur H täht, samas kui Jonsered piirdus kirbukirjaga.
Siit tuli mul kentsakas mõtteuit, et kollane värvaine on jube kallis – kiivri kohta 5,5 rubla.

Kottu jõudes panin kiivri kokku ilma mingeid juhendeid vaatamata ning käisin veel metsas sihti lahti ajamas. Ilgelt palav ei olnud, kuid higipull oli mitmel korral otsaees.
Vaatasin, et saared tahavad võimust võtta, aga mul mootorvikatil oli jõhvipool all. Homseks panin kolmiknoa alla, sellega hea noid saarehakatisi niita.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Saar ju hea puu. Aga jah, kui sihil, siis jalus, kahjuks :(

siil

A.I.V.O. ütles ...

No sedand küll - kõva puu, ilusa mustriga jne.
Mina vaatan oma vaatevinklist:
Saar võtab maalt jõu ärr just nõnda kaugelt kui ta pikkus on, isegi sõnniku panek ei aita saagikust suurendada.
Saar on kõva puu, eelmine mootorsaag mul läkski selle nahka. Tõsi küll, mu oma viga ka.
Kui ainult saarega kütta, ta sinder lööb ahju-pliidi lõhki - peab vähese kasuteguriga puid vahele panema ühe saarehalu kohta.
Minu pärast võib ta olemata olla.

Anonüümne ütles ...

Ma siin terve suve tasapisi oma onniplatsi raadanud, võimalust mööda jätan huvitavamad eksemplarid alles - suur sarapuu, vaher, jalakas. Korra juba rõkatasin, et no see jurakas on küll saar, hiljem veendusin siiski, et on siiski vaid jube suur pihlak. Uue saega oli hea teda maha tõmmata, korraliku tiheda süüga. Tõstan notid kõrvale ja teen ehk hiljem sest miskit asjalikku. Saart me metsast veel leidnud pole.

siil

A.I.V.O. ütles ...

Ehh, tegelt ma oleks jätnud pihlaka alles, see pidavat kõik halva eemal hoidma. Nüüd tuleb sul ilmselt heastada pihlaka mahavõtmist - istuta kolm pihlakat asemele!
Vanarahvas nii teab ja röögib.

ÖöHulkur ütles ...

Saar võtab maalt jõu ärr just nõnda kaugelt kui ta pikkus on
Üts tõne saar, savi-lisandiga, paistus kaugembaltki võtvat, vähämbäste talveõdaguse varju pikkuse perrä kindlade... Ku tema joba koskile linti lõikama lätt, om sääl peräst kõik tävvegä tagumendin.

A.I.V.O. ütles ...

Nagu viimati Soo uulitsal?