23.9.13

Maapööraja memuaarid (osa 3)

Eelolevaks nädalavahetuseks oldi tahetud Raisakulli saekaatrisse.
Võib-olla...
Aga paraku Raisakull ei kuuln’d nii heasti ning pealegi oli selle jutu manu asjaosalisel mõnus kilk ka peas.
Aga sellest hoolimata alustas Raisakull täna hommikul nädalalõpu ettevalmistusega.
Oodan’d enne veel pikisilmi, et vihm tuleks ja kastaks vähemalt maa ärr, kuid ilmselt tulemata see jääbki. Sügisene maakaevamine sai täna hommikuse seisuga labidat tunda. Möödunud aastal oli hea kaevata, kui ploomipuud kaevamiseplatsi kõrval andsid veidi dopingut. Tänavu jääb paraku see lõbu ära. Kuid loodus pakub muid veidrusi. Nüüd ei suuda Raisakull ärr imestada, kui ta leidis ploomipuu kõrval kaevates tammetõru. Mida edasi Raisakull maad kaevas seda enam ta tõrusid leidis. Kusmanu pani Raisakull tähele, et need tõrud vedelesid ükshaaval poole labida sügavusel mulla sees ja mõttelise sirgjoonena tamme suunas. Ütle veel et mullas tuhnijatel pole silmamõõtu. Vaevalt need linnud või oravad üksikult tõrusid maa sisse peidavad.
Poole maa ümberpööramiseks läks täna pool päeva. Ega selle kaevamisega saa end ärr katkestada.
Igal juhul janu on – kondipehmendajat vaja. Aga sellega jõuab hiljem ka tegeleda.
Mine sa tea, äkki on mõttekas kondiaurumasin välja ajada ning ümbruskonna teedel veidi vändata. Kui väga sajuseks ei lähe...
Enne aga tuleb päev kirja panna!

2 kommentaari:

ÖöHulkur ütles ...

Ohjah, kuivavõitu om tõest' olnu'. Seenesaak kah vahepäälse kuivaga vähäss jäänü', pidi' ekstra üte kõrra viil seenel käimä, et pere talvine norm täüs saija... A nüit om säänne ädä, et va Saviplönn tei Kiluliinan joba miinuspügälit, määnne ulatusi' ka seia naabrevalda, seega selless aastass om mõtsaandidega ütel puul.
Pääle üükülmi jo enämb eriti võtta ole'i.
Nu marju ehk viil.

A.I.V.O. ütles ...

Vananaistesuvepõud venis ilgelt pikaks.

Ju ma sain valesti aru saekaatrijutu pääle, ei olnud sel ndlvhtsl ühtki saagi töövalmis ja mind ei tülitatud. See-eest lõin õlledel prundid pealt ja pistsin kuuspaki pindiseid pintsli.