16.1.16

Raisakulli kolbasisust ka mõni mõttejublak

Raisakulli okulaaridetagune kolbasisuväljund on päris väike võrreldes kere proportsionaalse ehitusega, kuid millegipärast on see tootnud palju seda, mille kohta üteldi, koputades oimukohale, ammusest ajast – mis sa hõljud, tule maa peale, see on utoopia jne.
Raisakulli üks paljudest võimalikest õudne kolp või selle sisu
Tänasel päeval võib Raisakull kunagi oma väljaöeldud ütlemistele tagasi kaedes tõdeda, et ta peab lisatöid hakkama tegema, kuna teised ei uskunud temasse mitte üks raas.
Näiteks osteti paarkend aastat tagasi laadalt kultuurpihlakas, mis pandi maha sauna nurka. Seda vaatamata Raisakulli protestidele ja väidetele, et kunagi saab siin olema ka mingi traktoritüüpi väikemasin, millega on hea sauna taha näituseks laudu või niidetud heina huumuseks vedada, sest mujalt pole ju ligipääsu saunatagusele kui seesinatine väike lõiguke, miskaudu ühendab üht osa krunti teisega...
Traktormönker
Nüüd tuleb Raisakullil ilmselt seesinatine pihlakas maha võtta.
Ja nagu vanarahvas ütleb pihlaka mahavõtmise kohta, pihlapuuvaimu rahustuseks tuleb kolm puukest mujale istutada, mis on aga üks tüütu lisakulu. 
Tegelikult on noid toona ainuõigetena tundunud otsuseid olnud mitukümmend, mis tänasel päeval aga on kaheldava väärtusega, aga eeltoodu on üks eredamaid näiteid, mis Raisakulli kolbasiseses välja lööb. 

Kurat võtaks, eks see ole üks Veevalaja tähtkuju needus, mis aja jooksul toona utoopilistena tunduvad mõtted käegakatsutavateks teeb.  

Kommentaare ei ole: